Pe 7 septembrie, Curtea Constitutionala a Germaniei a respins plangerile formulate de o serie de euro-critici germani la adresa implicarii financiare a Berlinului in planurile de salvare a Greciei. Printre cei care au contestat constitutionalitatea "parasutei" de salvare a euro se numara, pe langa economisti si politicieni renumiti, Siegfried Hildebrandt, un pensionar de 71 de ani.

"Sunt pentru solidaritatea europeana. Dar daca aceasta solidaritate inseamna ca statele pot sa-si transfere datoriile in contul altor state, cred ca avem de a face cu o atitudine deloc solidara, care va dauna, pana la urma, ideii europene", explica Siegfried Hildebrandt.

Fostul bancher din Dusseldorf s-a ocupat timp de zeci de ani de economiile clientilor. Acum se teme ca masurile de salvare a statelor europene aflate in deriva financiara vor afecta grav stabilitatea bugetului federal si economiile contribuabililor. In 2010, Siegfried Hildebrandt a redactat impreuna cu un prieten, Michael Wilde, o plangere oficiala adresata Curtii Constitionale de la Karlsruhe.

Citeste continuarea pe Deustche-Welle