​Doi turişti care au rămas blocaţi sâmbătă seară pe o vale periculoasă din Masivul Bucegi au fost recuperaţi de salvatorii montani după o operaţiune care a durat aproximativ cinci ore, anunta Agerpres. Şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că cei doi tineri, un băiat şi o fată, au încercat să urce pe Valea Mălinului, care nu este traseu turistic, dar au rămas blocaţi deasupra unei săritori, solicitând ajutorul salvatorilor montani.

Zona pe care au încercat să o parcurgă cei doi este cotată cu un grad de dificultate mare iar înaintarea turiştilor a fost îngreunată şi de faptul că zăpada depăşea, pe alocuri, o jumătate de metru.

"Cei doi au încercat să urce pe Valea Mălinului, dar la un moment dat nu au mai putut înainta şi au vrut să se întoarcă. Într-un final, au rămas blocaţi deasupra unei săritori pe care nici nu ştiu cum au urcat-o, pentru că echipamentul lor nu era complet, coarda fiind unul dintre elementele care le lipseau", a explicat Haiduc.

Turiştii, care se află într-o stare de sănătate bună, au fost recuperaţi după o operaţiune de aproximativ cinci ore care a fost îngreunată de gradul de dificultate al zonei, de ninsoarea puternică şi de întuneric.