Garda Financiara Ilfov a confiscat circa 40 de tone fructe din Spania si 20 de tone carne de pui din Olanda, intrucat documentele de insotire nu erau intocmite conform prevederilor legale, anunta Agerpres, citand Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Luna trecuta, autoritatile romane au blocat la granita peste 20 de camioane incarcate cu flori si plante provenite din Olanda, din cauza suspiciunii privind prezenta unei bacterii in produsele transportate.

Oficialii olandezi au acuzat, la acea vreme, un "santaj" al Romaniei, in conditiile in care Olanda s-a opus aderarii tarii noastre la spatiul Schengen.

De aceasta data, comisarii Garzii Financiare Ilfov au identificat 3 tiruri incarcate cu fructe (struguri si mere) care proveneau din Spania, respectiv cu carne de pui de provenienta Olanda. In urma verificarilor, s-a constatat ca documentele de insotire nu erau intocmite conform prevederilor legale, iar beneficiarul se afla in consemn la frontiera inca din anul 2010.

In aceste conditii, comisarii Garzii Financiare Ilfov au procedat la confiscarea intregii cantitati de carne si fructe, a carei valoare totala de piata este estimata la circa 65.000 de euro.