Plangerile a 415 de reclamanti romani, actuali sau fosti angajati ai Directiei Generale de Finante Constanta afiliati la sindicatul Sed Lex Constanta, referitoare la neacordarea unor sporuri, au fost respinse de Curtea Europeana a Drepturilor Omului, scrie europarlamentarul PDL Monica Macovei pe blogul personal. "Astept de la USL si CSM excluderi, scuze publice si despagubiri catre bugetul public, format din banii celor care muncesc, platesc taxe si respecta legea", scrie Monica Macovei, cu referire la faptul ca opozitia a sustinut ca neacordarea sporurilor ar fi fost ilegala, iar justitia romana a dat mai multe decizii contradictorii in acest caz.

Potrivit unui comunicat al CEDO, cei 415 reclamanti, cetateni romani, sunt actuali sau fosti angajati ai Directiei Generale de Finante Constanta. In noiembrie 2008, Sindicatul de Finante Sed Lex Constanta, din care faceau parte reclamantii, a depus in numele acestora o plangere adresata angajatorului lor, prin care ei solicitau acordarea a doua sporuri - suplimentul postului si respectiv suplimentul corespunzator treptei de salarizare, care urmau sa fie platite retroactiv cu incepere din aprilie 2004.

Reclamantii au cuantificat aceste sporuri la 25% din salariul de baza. Angajatorul le-a respins plangerea, sustinand atat ca legislatia aplicabila nu permitea plata sporurilor, precum si ca Directia nu avea competenta de a decide asupra chestiunilor bugetare. Dupa ce justitia din Romania a dat mai multe decizii contradictorii, cei 415 reclamanti au ajuns la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, care le-a respins cererea.