Școlile în București trebuie să anunțe până miercuri, 29 mai 2019, dacă își vor suspenda cursurile și în cursul zilei de joi, 30 mai, ca urmare a vizitei Papei Francisc, potrivit unei informări de la inspectoratul școlar. Vineri, 31 mai, toate școlile din Capitală vor fi închise.

Papa FranciscFoto: Flickr - Aleteia

Hotărârea ca fiecare școală să decidă dacă suspendă sau nu cursurile joi a fost luată în urma consultărilor dintre Primăria Capitalei, Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar București.

”Pentru organizarea în condiții de siguranță a acțiunii, unitățile de învățământ au posibilitatea de a analiza oportunitatea suspendării orelor de curs și în data de 30 mai 2019, cu aprobarea Consiliilor de Administrație. Aceste unități vor informa în scris Inspectoratul Școlar al Municipiului București, până miercuri, 29 mai 2019. Lista nominală a școlilor aflate în această situație va fi afișată public pe site-ul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, www.ismb.edu.ro, în data de 29 mai 2019”, arată ISMB.

Comunicatul Inspectoratului Școlar București:

”Urmare a vizitei Sanctității Sale, Papa Francisc, din 31 mai 2019, la București, Comandamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului București împreună cu Ministerul Educației Naționale și Inspectoratul Școlar București, în urma consultărilor comune din data de 27 mai 2019, au propus suspendarea orelor de curs în toate unitățile de învățământ preuniversitar, de stat și particular, în ziua de 31 mai 2019. Pentru organizarea în condiții de siguranță a acțiunii, unitățile de învățământ au posibilitatea de a analiza oportunitatea suspendării orelor de curs și în data de 30 mai 2019, cu aprobarea Consiliilor de Administrație. Aceste unități vor informa în scris Inspectoratul Școlar al Municipiului București, până miercuri, 29 mai 2019. Lista nominală a școlilor aflate în această situație va fi afișată public pe siteul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, www.ismb.edu.ro, în data de 29 mai 2019”

Programul vizitei Papei Francisc, vineri, 31 mai 2019

11:30 – Aterizare pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București. Ceremonia de bun venit

12:00 – Ceremonia oficială de primire, Palatul Cotroceni. Ceremonial militar. Convorbiri tête-à-tête dintre Președintele României, domnul Klaus Iohannis, și Sanctitatea Sa Papa Francisc

13:00 - Întâlnire cu autoritățile, societatea civilă și corpul diplomatic, Palatul Cotroceni. Alocuțiunea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis. Discursul Sanctității Sale Papa Francisc

15:45 – Întâlnire privată cu Preafericirea Sa, Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Palatul Patriarhiei

Întâlnire cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române, Palatul Patriarhiei

Discurs al Sanctității Sale. Rugăciune „Tatăl Nostru”, alocuțiuni și cântări pascale, Catedrala Națională

Salut al Sanctității Sale

Sfânta Liturghie, Catedrala Catolică „Sfântul Iosif”

Omilia Sanctității Sale

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!