Ministerul Sanatatii atentioneaza persoanele care aleg sa calatoreasca in sudul Greciei (Peloponez) ca in aceasta zona au fost inregistrate cazuri de malarie. Institutia anunta totodata ca un astfel de caz exista si in Romania, o persoana care s-a intors din Grecia fiind diagnosticata cu malarie.

Conform autoritatilor sanitare din Grecia, din luna iunie si pana in prezent, in sudul acestei tari au fost semnalate sase cazuri de malarie, informeaza Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa difuzat miercuri.

In Romania, exista un caz inregistrat cu malarie. Persoana, care s-a aflat pentru o perioada de doua luni in zona afectata din Grecia, este in stare buna, in afara oricarui pericol vital, precizeaza sursa citata.

"Avand in vedere aceasta situatie, Ministerul Sanatatii recomanda persoanelor care intentioneaza sa isi petreaca vacanta sau sa calatoreasca in aceasta zona sa fie mai atente in ceea ce priveste masurile de protectie impotriva tantarilor, respectiv sa utilizeze produsele repelente care se aplica pe piele impotriva acestor insecte (creme, geluri, spray-uri)", se arata in comunicatul ministerului.

Deoarece cazurile de malarie inregistrate sunt limitate ca numar, nu se recomanda profilaxia medicamentoasa antimalarica, precizeaza MS.

Din informatiile primite de minister, Centrul Elenic de Control al Bolilor a intensificat activitatile de supraveghere a malariei, iar autoritatile locale au luat masuri suplimentare de control a populatiei de tantari.