Patru bebelusi internati la maternitatea Giulesti au murit luni seara in urma unui incendiu, iar alti sapte nou-nascuti sunt in stare grava internati la spitalul Grigore Alexandrescu. In total au fost evacuate 113 persoane, respectiv 53 de copii si 60 de femei. Cifrele sunt cu atat mai alarmante cu cat ne gandim ca in spatele lor se afla femei care tocmai au nascut, sau urmeaza sa nasca, copii care au venit pe lume de numai cateva ore sau o zi, familii al caror destin s-a schimbat in cateva minute.

Dr. Nicolae Marcu, medic primar psihiatrie si dr. Silviu Predoi, medic primar obstetrica ginecologie, au explicat pentru cititorii MedLive.ro care sunt consecintele experientelor traumatizante din perioada sarcinii si travaliului asupra mamei si fatului. Vezi in articol cum influenteaza mama si copilul o situatie de criza.

Sarcina este o perioada speciala in viata oricarei femei, in care organismul sufera o serie de transformari anatomice, biologice si fiziologice. Lucrurile nu se opresc insa aici. Toate aceste modificari trebuie sa fie asimilate de femeie si la nivel psihic. Constienta de noul sau rol, femeia se transforma in mama, trecand cu pasi repezi printr-un proces dificil de adaptare psihologica.

Citeste intregul articol si comenteaza pe MedLive.ro​.