Ministerul Sanatatii a anuntat, luni, intr-un comunicat, ca pe teritoriul Romaniei nu au fost confirmate pana in prezent cazuri de meningita West Nile.

"Conform raportului transmis in aceasta dimineata de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino la Ministerul Sanatatii, probele sosite de la Tulcea privind cele doua persoane suspectate ca ar fi infectate cu virusul West Nile sunt negative", se precizeaza in comunicat.

Doi barbati, cu varste de 18 si, respectiv, 43 de ani, ambii din judetul Tulcea, au fost internati la sfarsitul saptamanii trecute cu suspiciune de infectare cu virusul West Nile.

Meningita West Nile este o boala infectioasa care se transmite la om prin intermediul tantarilor, dar care nu se transmite direct de la om la om.

Potrivit Ministerului Sanatatii, in Romania in anul 1996 a evoluat cea mai mare epidemie de meningita West Nile din Europa care a totalizat 393 de cazuri. Urmare a acestui fapt, incepand din 1997 autoritatile sanitare au implementat un sistem de supraveghere a acestei infectii la om.