Ministerul Sanatatii va introduce de la 1 iulie un program de igiena orala pentru elevi, a anuntat ministrul sanatatii, Cseke Attila. Potrivit acestuia, in program vor fi inclusi copiii din clasa I-a, care vor beneficia atat de cursuri pentru educatie medicala de igiena orala, cat si de tratament medical.

Acest program se va derula la nivel national, dupa data de 1 iulie 2010, fiind necesara elaborarea cadrului legislativ care sa permita asigurarea derularii programelor nationale de sanatate de catre cabinetele de medicina dentara scolara care au fost transferate catre autoritatile administratiei publice locale.

Ministerul Sanatatii va mai introduce un program numit "Scoala Mamei" pentru gravide si lauze. Cseke Attila sustine ca programul isi propune instruirea lor cu privire la igiena sarcinii, ingrijirea nou-nascutului si promovarea alimentatiei naturale exclusive pana la varsta de 6 luni pentru copii.

De asemenea, ministrul Sanatatii a mai precizat ca anul acesta s-au alocat 2.400.000 lei pentru realizarea Registrului National al donatorilor de celule stem, iar activitatea propriu-zisa a registrului se va face prin trei centre de transplant si mai multe centre de recrutare.