Un roman de 52 de ani a murit, pe cand incerca sa fure haine vechi dintr-un container in care se aduna donatiile de textile pentru Crucea Rosie germana. Trecatorii au descoperit trupul neinsufletit duminica, la ora 8:50, potrivit Politiei din Winsen (Saxonia Inferioara), citata de Hamburger Abendblatt. Cel mai probabil, omul s-a aplecat prea mult, prin clapa de deschidere, in interiorul containerului, care nu era plin, si nu a mai putut iesi.

La venirea pompierilor din Winsen, Salvarea si Politia constatasera deja decesul barbatului. Pompierii au taiat intai containerul in partea inferioara, pentru a stabili pozitia capului victimei, iar apoi au taiat cu bonfaierul clapa de inchidere a containerului, pentru a extrage corpul decedatului.

La prima vedere, s-a crezut ca omul si-a frant gatul, insa autopsia a stabilit ca moartea sa a survenit in urma unui infarct. Frica sau efortul prelungit de a iesi din containerul-capcana? Nu vom sti niciodata care dintre cele doua au cauzat moartea romanului venit la cules pe plantatiile din Harburg.

Politia germana a instiintat consulatul roman asupra decesului, urmand ca oficialii romani sa ia legatura, la randul lor, cu rudele victimei, in vederea procedurilor de repatriere.

Cazul nu este singular in Germania. Containerele cu haine vechi au fost, in toata perioada imigratiei de dupa 1990, tinta borfasilor si a oamenilor saraci. Daca, la inceput, aceste containere erau mai putin securizate, cele noi seamana cu o cursa de soareci in care, daca ai intrat, cu greu mai poti iesi.