Primele rezultate pozitive ale colaborarii intre politistii romani activi la Torino si colegii lor italieni, in cadrul programului ITARO, incep sa apara.

Tanarul Aron, de 29 de ani, cunoscut in lumea interlopa din Constanta sub numele "Tigau", a fost recunoscut de un politist roman si arestat la Torino, informeaza agentia Apcom.

Aron facea parte dintr-o banda de hoti tigani, activi in orasul italian. Banda era specializata in furturi asupra turistilor si batranilor.

Politia torineza era de mult pe urmele bandei, dar ajutorul colegilor romani s-a demonstrat decisiv. "Tigau" a fost capturat in camera lui de hotel, chiar de catre politistul care il arestase la Constanta in 2005, tot pentru furt. El a declarat politistilor ca s-a intors in Italia doar de cateva zile si ca se ocupa exclusiv de furturi - neavand un loc de munca fix.

In octombrie fusese deja arestat in Italia pentru furt. In urma controlului efectuat in baza de date a politiei romane, s-a descoperit ca pe numele lui Aron fusese emis de catre autoritati un mandat international de arestare.