La Roma, langa Coloseum, a avut loc o campanie de donare a sangelui adresata cetatenilor romani. Initiativa apartine asociatiilor Irfi Onlus din Romania si lume in colaborare cu AVIS.

Din partea oficialitatilor Romei au participat Augusto Battaglia, responsabil pentru sanatate al regiunii Lazio si Jean Leonard Touadi, responsabil pentru siguranta publica al primariei Romei. Peste 100 de romani au participat la campania informativa, iar peste 50 dintre ei au donat sange.

"Este un semnal important de solidaritate si o ocazie pentru romani de a cunoaste sistemul sanitar al regiunii Lazio", a declarat Augusto Battaglia, dupa ce el insusi a donat sange intr-unul din cele doua microbuze speciale.

"Campania de donare a sangelui a fost un adevarat succes", ne-a declarat presedinta Asociatiei Irfi Onlus, Simona Farcas. "Romanii care au participat la campanie au demonstrat ca se simt ca acasa si nu exista o criza in relatiile lor cu italienii. Am aratat italienilor solidaritatea noastra, a romanilor".

Mariana Popa, vicepresedinta Asociatiei Irfi ne-a precizat: "Trecem printr-o perioada de criza la Roma. Lipseste sangele, iar noi, romanii, am contribuit la imbunatatirea situatiei in spitalele din capitala Italiei".

Campania a avut ca slogan: "Fii Erou!.. Daruieste Viata!...Doneaza sange!" si reprezinta prima etapa in cadrul unei campanii de donare adresata cetatenilor romani din toate orasele regiunii Lazio.

Cele doua asociatii de romani au primit din partea autoritatilor italiene cate o placheta in semn de multumire si recunoatere.