Pe 1 decembrie, romanii vor sarbatori Ziua Nationala a Romaniei si la Torino. La Sermig, in Piazza Borgo Dora, 61, Romania va fi sarbatorita in cadrul unei ample manifestari intitulata: „Torino, oras deschis”, relateaza Romanian Global News.

Ziua va incepe la ora 14.00, cu un program de animatie pentru copii si festivitatea de premiere a participantilor la concursul „Povestiri adevarate”.

De la ora 16.00 don Luigi Ciotti va da startul programului „Jocul in piata”, in cadrul caruia cetatenii romani si italieni vor avea ocazia sa faca schimb de cunostinte in domenii ca: traditii populare, bucatarie, geografie, istoria tarilor si locurilor natale.

Incepand cu ora 17.30 si pana la ora 19.00 romanii sunt invitati la dezbaterea intitulata „Torino, oras deschis - Orasele mai juste sunt orase mai sigure”, la care vor participa: Paolo Ferrero, ministul Solidaritatii Sociale, Ilda Curti, Responsabil pe probleme de integrare din Primaria din Torino, Luigi Saragnese, Responsabil pe probleme de Resurse Educative in cadrul aceleiasi Primarii, Michele Curto, Terra del Fuoco.

De la ora 19.00 este programat un bufet cu produse tipic romanesti si un concert sustinut de Orchestra di Ritmi Moderni Arturo Piazza, Tamango si Orchestra „Ciobanasul” din Radauti.