Zeci de romani de etnie roma au intervenit, in cursul noptii de luni spre marti, pentru a impiedica politia italiana sa aresteze doi romani suspectati de furt, situatia fiind tensionata insa fara a degenera in confruntari, scrie Corriere della Sera, citeaza Mediafax.

Agenti ai politiei italiene au urmarit doi romani, de 26, respectiv 46 de ani, pana in fata unui bloc de sapte etaje din localitatea Castelleone, situata la periferia orasului Cremona (in apropiere de Milano). Cei doi romani erau suspectati ca furasera benzina de pe un santier din apropiere. Insa, in momentul in care cei doi suspecti au ajuns in fata blocului din strada Spazzini, din cladire au coborat aproximativ 40 de locatari - romani de etnie roma - care au amenintat fortele de ordine.

De teama romilor, politistii italieni au lansat un apel la calm si au cerut forte suplimentare, care au sosit in scurt timp.

Romii au continuat sa ameninte fortele de ordine italiene, iar tensiunile au fost atat de mari incat situatia era cat pe ce sa degenereze in confruntari.

Dupa cateva ore de negocieri, fortele de ordine italiene au reusit sa ii convinga pe romi sa accepte ca cei doi suspecti sa fie dusi la sectia de politie pentru clarificarea situatiei.

Primarul suburbiei Castelleone, Camillo Comandulli, a cerut interventia imediata a prefectului. "In acel bloc practic functioneaza o tabara de romi, un fel de teritoriu al nimanui. Iar lucrurile continua in acest fel de multi ani. Concitadinii mei sunt ingrijorati", a declarat primarul.