Sapte cetateni romani au fost raniti intr-un accident rutier produs in Norvegia, in care au fost implicate doua vehicule inmatriculate in Bulgaria, a anuntat sambata Ministerul bulgar de Externe, citat de agentia de presa Focus News.

Potrivit informatiilor transmise de Ambasada Bulgariei la Oslo, accidentul a avut loc vineri, in jurul orei locale 5.20 (6.20, ora Romaniei), la aproximativ 80 de kilometri de Oslo.

Cei sapte romani care au fost raniti se aflau intr-un microbuz marca Volkswagen Transporter, inmatriculat in Bulgaria, care s-a izbit de blocuri de beton amplasate pe o portiune de drum pe care se efectuau lucrari de reparatii.

Un autoturism Mercedes, de asemenea cu numere de inmatriculare bulgare, care circula dupa microbuz, a lovit usor in spate primul vehicul.

La bordul Mercedesului se afla un cetatean bulgar, care nu a fost ranit, precizeaza agentia citata.

UPDATE MAE: Doi dintre romanii raniti in accidentul rutier din Norvegia raman in spital

Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca Ambasada Romaniei a luat legatura cu autoritatile norvegiene pentru a se interesa de starea cetatenilor romani implicati in accidentul rutier produs la Oslo si ca doar doua victime se afla in continuare internate, transmite Agerpres.

"Numai doua dintre victime se afla in continuare internate intr-un spital din Oslo, iar viata niciuneia dintre acestea nu se afla in pericol", precizeaza MAE.

MAE arata ca Ambasada Romaniei la Oslo ramane in contact permanent cu autoritatile locale pentru a monitoriza situatia cetatenilor romani, iar pana in acest moment nu a primit nicio solicitare de asistenta consulara in legatura cu acest caz.