Sase proxeneti romani au fost arestati si prezentati vineri in fata unui judecator din Evry (Essonne, Franta), sub acuzatia de proxenetism agravat, dupa ce au adus femei din Romania si le-au obligat sa se prostitueze, scrie LePoint.fr, care citeaza AFP.

Proxenetii fortau femeile sa aiba pana la zece contacte sexuale pe zi, pe sume derizorii, in special in zonele locuite de muncitori straini din Corbeil si Evry (Essonne), pe drumul national 7 si la poarta Dauphine, la Paris.

Aceste femei, majore, ajunsesera in Franta invocand motive false si erau gazduite in conditii mizere, in Vigneux-sur-Seine, de la inceputul anului 2012.

Zece persoane, dintre care mai mult membri ai unei singure familii, cu varsta cuprinse intre 20 si 40 de ani, au fost arestate de politie in cadrul unei razii efectuate in aceasta tabara, marti. Patru barbati si doua femei au fost aduse in fata judecatorului vineri.

In mare parte, prostituatele din Franta sunt tinere din Europa de Est, Africa de Nord, Africa Centrala, America de Sud si China, victime ale retelelor de criminalitate organizata, potrivit Fondation Scelles, o asociatie care lupta impotriva prostitutiei.

In Europa de Est, Romania, dar si Moldova si Albania reprezinta principalele tari de unde provin prostituatele.

"Dar Romania este una dintre tarile cu care coordonarea eforturilor pentru lupta impotriva acestui fenomen este deosebit de bine articulata, deoarece avem un magistrat roman la post in Franta si un magistrat francez la post in Bucuresti", a explicat pentru AFP Dominique Charpenel, responsabil pentru comunicare al Fondation Scelles.

"Foarte adesea, este vorba de romi, care sunt principalele victime. Sunt circuite foarte bine rodate prin care victimele sunt aduse, cel mai adesea intai in Italia, in locuinte de "dresat", unde sunt batute, violate in multiple randuri, torturate sau facute dependente de droguri si alcool", precizeaza ea.

"Apoi sunt plimbate prin Europa, pentru a nu ramane prea mult timp in acelasi loc si a nu-si putea forma legaturi care sa le permita sa scape", adauga ea.