Doi romani au evadat din inchisoarea irlandeza Castlerea din comitatul Roscommon, lasand in urma un bilet in care isi cereau scuze pentru gestul lor, afirmand insa ca nu au avut de ales, relateaza Irish Independent, citat de Mediafax. Autoritatile analizeaza posibilitatea ca cei doi romani, Vasile Feier (29 de ani) si Toader Feier (23 de ani) sa fi beneficiat de sprijin din afara inchisorii.

Gardienii au constatat disparitia acestora luni la ora 06.30, cand le-au verificat camera. Ei au fost vazuti ultima data in zona Grove din perimetrul inchisorii, duminica seara la ora 23.30.

Gardienii au gasit un bilet pe care scria: "Ne pare rau, dar nu am avut de ales". In pofida faptului ca cei doi sunt in continuare cautati, autoritatile au refuzat sa le publice fotografiile.

"Este vorba despre doi romani condamnati pentru mai multe infractiuni in Galway. Este posibil sa fi fost ajutati sa evadeze sau nu, acest aspect este investigat in prezent", a declarat ministrul Justitiei, Alan Shatter.

Zona Castlerea este inconjurata de paduri si terenuri agricole, fermierii fiind rugati sa fie vigilenti si sa anunte orice miscare suspecta. Autoritatile din Roscommon au infiintat puncte de control in tot comitatul in cadrul operatiunilor de cautare a celor doi fugari, care aveau de ispasit predepse de 22 si, respectiv, 23 de luni.

Cei doi au fost arestati in noiembrie 2011 si condamnati la sfarsitul lui ianuarie, promitand judecatoarei ca se vor intoarce in tara de buna voie daca vor primi pedepse cu suspendare, dar au fost condamnati la inchisoare cu executare, dupa ce s-a stabilit ca infractiunile lor erau organizate.

Toader Feier avea o condmnare anterioara si in Marea Britanie, in timp ce Vasile mai avea 19 condamnari, in special in Romania. Ei erau repartizati intr-o zona cu case cu dormitoare si bucatarie, dar mai aveau de trecut un gard si zidul foarte inalt pentru a parasi perimetrul inchisorii.