Cea de-a doua ediţie a Târgului Naţional al Cărţii de Poezie, care se desfăşoară în perioada 18-22 mai, a fost deschisă miercuri, la Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) din Bucureşti. În cele patru zile ale Târgului, poezia, poeţii şi editurile care publică poezie vor fi protagoniştii unui eveniment inedit în spaţiul românesc post-decembrist, care pune la loc de cinste creaţia poetică, marcă identitară a oricărui spaţiu cultural veritabil, a spus coordonatorul proiectului Ion Cristescu, precizand ca la ediţia actuală vor fi prezenţi peste 70 de poeţi, atât din România, cât şi din alte ţări europene.

'Bucureştiul nu avea un festival de poezie. Toată ţara şi cele mai mici orăşele aveau câte un festival de poezie unde se adunau poeţi contemporani sau critici literari care discutau despre poezia românească. Anul trecut am reuşit să facem prima ediţie, iar acum am demarat ediţia a doua, ediţie care beneficiază şi de coorganizarea Bibliotecii Metropolitane', a declarat Ion Cristescu in conferinta de presa de la deschiderea Targului.

Totul va avea forma unui Târg de carte, un loc unde cele mai importante edituri de poezie din întreaga ţară vor pune la dispoziţia cititorilor cele mai noi apariţii. De asemenea, vor avea loc numeroase alte evenimente dedicate poeziei.

In prima zi a târgului, de la ora 19.00, va avea loc lansarea volumului 'Anotimpurile Vârstei' de Costin David, eveniment gazduit de Rotonda MNLR.

Tot la Muzeul Literaturii Române va fi vernisată expoziţia de carte bibliofilă şi ilustraţie de carte a elevilor de la Liceuli de Arte 'Nicolae Tonitza', coordonaţi de prof. Iuri Isar în timp ce pe trotuarul care leagă MNLR de Sediul Uniunii Scriitorilor din România va fi prezentat un spectacol de poezie şi pantomimă de actori ai Teatrului ''Masca''.

Pe parcursul celor patru zile ale Târgului vor avea loc intalniri cu poetii, lectura de poezie, colocvii şi lansări de carte. Editia de anul trecut a Targului a atras peste 6000 de vizitatori.