Celebra soprana Teodora Gheorghiu revine pe scena de concert a Salii Radio (Str. Gral. Berthelot) miercuri, 23 februarie, cu un buchet de arii si motete semnate W.A.Mozart reunite sub titlul "Deja surade dulcea primavara...".. . Exsultate, jubilate, K 165, Schon lacht der holde Frühling (Deja surade dulcea primavara), K 580, Et incarnatus est din Misa in do minor, K 427 sunt cateva dintre lucrarile pe care le veti putea audia miercuri, de la ora 19.00.

Teodora Gheorghiu, foto Yunus DurakanFoto: Orchestrele si Corurile Radio

Acesta este al doilea concert pe care fosta solista a Operei din Viena il sustine in acest inceput de an la Sala Radio. In urma cu doar o luna, ea a facut parte din distributia operei "Copilul si Vrajile" de M.Ravel, alaturi de Ruxandra Donose, Philippe Do, Valentin Racoveanu, Yuriy Tsiple.

Apreciata pentru vocea deosebita si coloratura pura frumos timbrata, Teodora Gheorghiu a fost premiata personal de Jose Carreras in 2002, la Pamplona.

In concertul de miercuri seara, o veti putea asculta in compania Orchestrei de Camera Radio. Dirijor Adrian Morar. Pe langa programul mozartian, publicul va putea audia lucrarea Opriti razboiul! de Bence - Muk, dar si Nocturna a doua in fa major si Divertisment in sol major de J.Haydn.

Soprana Teodora Gheorghiu a studiat flautul inainte de a se consacra cantului vocal la Academia de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca. A participat la numeroase cursuri de master si a fost distinsa cu premii in competitii dintre care Concursul "Regina Elisabeta" in Bruxelles, "Julian Gayarre" in Pamplona si "George Enescu" in Bucuresti.

In 2003, dupa debutul la Opera Nationala Bucuresti cu rolul Reginei Noptii din Flautul fermecat de W. A. Mozart, Teodora Gheorghiu a avut mai multe aparitii la Opera din Viena dupa care a obtinut bursa "Herbert von Karajan". Apoi a cantat Casatoria secreta de Cimarosa la Théatre de la Monnaie din Bruxelles, demarand astfel o cariera lirica deosebita. Au urmat colaborari cu Teatrul din Lucerna, Opera Nationala Lorraine din Nancy, Grand-Théatre din Geneva, Opera din Lausanne si Théatre des Champs-Elysées din Paris, unde a interpretat rolurile Rosina (Barbierul din Sevilla), Musetta (Boema) precum si rolul titular al operei Zaide.

In anul 2004, a debutat pe scena Operei de Stat din Viena, iar intre 2007-2010 a fost membra a acestei institutii interpretand rolurile: Adela (Liliacul), Regina noptii (Flautul fermecat), Nannetta (Falstaff), Fiakermilli (Arabella), Adina (Elixirul dragostei), Elvira (Italianca in Alger), Sophie (Werther) si Eudoxie (La Juive).

In anul 2005 a fost invitata lui José Van Dam pentru un concert la Palais des Beaux Arts din Bruxelles.

Teodora Gheorghiu a colaborat cu reputati dirijori precum Seiji Ozawa, Franz Welser-Möst, Marco Armiliato, Bertrand de Billy, Peter Schneider, Adam Fischer, Christophe Rousset si altii.