Pianistul Matei Varga va susţine, duminică, 6 februarie, un concert organizat de Institutul Cultural Roman din New York. Recitalul, care va avea loc in sala Le Poisson Rouge, si va avea in program lucrări de Enescu, Janacek, Bartok şi Syzmanowski.

Pianistul Matei VargaFoto: www.mateivarga.com

In cadrul aceluiaşi eveniment, pianistul de origine romană, stabilit in Statele Unite, işi va lansa ultimul album care cuprinde lucrări rare semnate de George Enescu. Matei Varga este recunoscut in prezent drept unul dintre cei mai importanti tineri pianisti originari din Romania. A sustinut concerte in sali importante din intreaga lume si a primit numeroase distinctii internationale de prestigiu. A castigat premii la mai multe competitii printre care concursul “Maria Canals” din Barcelona si “Festivalul George Enescu”. A castigat premiul special pentru virtuozitate in cadrul unuia dintre cele mai prestigioase concursuri internationale pentru pianisti, “Vendome Prize”.

Nascut la Bucuresti, pe 29 octombrie, artistul a absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti in 2004, după care si-a continuat studiile la New York, unde s-a si stabilit ulterior.