Fundaţia Principesa Margareta a României va marca implinirea a 20 de ani de activitate printr-un concert caritabil de gală la Ateneul Roman, pe 25 octombrie, de ziua Majestății Sale Regelui Mihai - cofondator al Fundaţiei împreună cu ASR Principesa Margareta a României. Familia Regală, membri ai corpului diplomatic, oameni de afaceri, personalităţi ale mediului cultural şi artistic, susţinători şi apropiaţi ai Fundaţiei vor fi prezenţi la acest eveniment care va strânge fonduri, din vânzarea de bilete, pentru ca Fundaţia să poată oferi şi în 2011 burse de studiu tinerilor artişti ce întâmpină dificultăţi materiale.

Anul acesta, în beneficiul Fundaţiei şi al proiectului „Tinere Talente”, vor cânta soprana Nelly Miricioiu, unul dintre cele mai importante nume ale scenei lirice mondiale, baritonul de origine română Yuriy Tsiple şi Orchestra Română de Tineret - cea mai tânără orchestră de profesionişti din ţară - dirijată de maestrul Horia Andreescu. O raritate pe scenele româneşti, vocea excepţională a sopranei Nelly Miricioiu a răsunat la Scala din Milano, Covent Garden si Opera Garnier din Paris. În octombrie, Nelly Miricioiu vine în România la invitaţia Familiei Regale, special pentru a oferi, pro bono, acest recital exceptional.

Potrivit comunicatului Fundatiei, programul va cuprinde arii din “Forţa destinului” de Giuseppe Verdi, “Manon Lescaut” de Giacomo Puccini, “Culegătorii de stele” de Florin Comisel, precum şi uverturile operelor “Egmont” de Ludwig van Beethoven, “Ruslan şi Ludmila” de Mikhail Glinka, “Italianca în Alger” de Gioachino Rossini. Concertul va fi transmis în direct pe TVR Cultural. La final, toţi cei prezenţi vor fi invitaţi la un cocktail în foyerul Ateneului.

Concertul caritabil organizat de Fundaţie de ziua Regelui Mihai a devenit o tradiţie pentru iubitorii de muzică clasică şi susţinătorii cauzei tinerilor artişti de valoare din România. În 2008, la prima ediţie a Concertului Regal Caritabil, Fundaţia s-a bucurat de sprijinul renumitului pianist Dan Grigore si, în anul următor, de cel al maestrului Cristian Mandeal, la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio.

Cei 140.000 euro strânşi de către Fundaţie în ultimii doi ani s-au transformat în burse pentru 36 de tineri talentaţi: pictori, graficieni, fotografi, actori, muzicieni, dansatori.

În 2010, 20 de tineri muzicieni şi artişti plastici au primit burse în valoare de 2000 de euro fiecare. Tinerii au fost selectaţi de jurii specializate formate din profesori şi artişti consacraţi.

Biletele la concertul din 25 octombrie au preţuri cuprinse între 150 şi 300 Lei şi sunt disponbile în reţeaua de magazine Eventim - magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas - şi pe www.eventim.ro.

Fundaţia Principesa Margareta a României este o organizaţie neguvernamentală, apolitică şi non profit fondată în august 1990 de Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României şi de Majestatea Sa Regele Mihai. De douăzeci de ani, Fundaţia dezvoltă proiecte durabile în domeniul educaţiei, dezvoltării comunităţii, societăţii civile, sănătăţii şi culturii, proiecte care contribuie la reînnoirea spirituală şi socială a României. Beneficiarii Fundaţiei sunt copii, tineri, vârstnici şi familiile lor, persoane aflate în situaţii materiale dificile.