Artisti romani din centre muzicale de prestigiu concerteaza in aceasta toamna la Bucuresti. Stagiunea camerala, organizata de ICR in parteneriat cu Filarmonica „George Enescu“, va cuprinde trei concerte sustinute de artisti romani activi, in prezent, in centre muzicale prestigioase din afara tarii. Interpretii de origine romana sunt invitati la Ateneul Roman impreuna cu muzicieni straini valorosi cu care colaboreaza. Concertele programate pe 19 octombrie, 23 noiembrie si 18 decembrie 2010 vor include atat partituri consacrate, cat si lucrari contemporane, printre care si piese in prima auditie.

Primul concert va fi sustinut marti, 19 octombrie, ora 19.00, de Cvartetul ConTempo impreuna cu acordeonistul finlandez Timo Kinnunen. In program, o prima auditie absoluta – Anna Veismane, Why me?, piesa dedicata dedicat cvartetului ConTempo si lui Timo Kinnunen, doua lucrari in prima auditie romaneasca – Maya Badian, Music in Square si George Crumb, Black Angels, precum si partituri consacrate, semnate de Georg Muffat, Olivier Messiaen, Astor Piazzolla.

Concertul de pe 23 noiembrie ii are pe afis pe pianistii Matei Varga si Ben Schoeman, care vor interpreta lucrari de Franz Schubert, Robert Schumann, Dinu Lipatti, Serghei Rachmaninoff si Maurice Ravel.

Pe 18 decembrie, Clara Cernat, la vioara, si Thierry Huillet, la pian, alaturi de Aljaz Begus (clarinet), Mirabela Dina (pian), Lucile Duran (vioara), Petre Iuga (contrabas), Aida Carmen Soanea (viola), Philippe Spiesser (percutie), Sandrine Tilly (flaut) si Damien Ventula (violoncel) propun un program bogat in sonoritati romanesti, cu pagini semnate de Tudor Ciortea, George Enacovici, Ciprian Porumbescu (ar. Th. Huillet) si Thierry Huillet.

Biletele vor fi puse in vanzare la casa de bilete a Ateneului Roman, informeaza biroul de presa al ICR.