Stagiunea 2010/2011 a Societatii Enescu se deschide joi, 7 octombrie, in sala de concerte a ICR Londra, cu un concert sustinut de violonista Clara Cernat si pianistul Thierry Huillet. Programul concertului include Sonata nr. 1 in A minor Op. 105 de R. Schuman, Sonata in C minor pentru viola si pian de F. Mendelsson-Bartholdy si doua lucrari de G. Enescu: Konzertstuck pentru viola si pian si Sonata nr. 3 Op. 25 Dans le caratere populaire Roumain.

Clara Cernat a debutat la 15 ani ca solista a Orchestrei Simfonice din Arad si a avut o evolutie muzicala exceptionala, care a culminat cu cinci premii internationale, in Franta, Germania si Italia. Reprezentanta a marii scoli romanesti de vioara, Clara Cernat a fost discipola lui Stefan Gheorghiu in cadrul Academiei de Muzica din Bucuresti. Este o violonista si violista extrem de apreciata in muzica de camera si o interpreta recunoscuta a pieselor enesciene.

Thierry Huillet a intrat la Conservatorul National Superior de Muzica din Paris la 15 ani si a obtinut trei ani mai tarziu diplome in pian, muzica de camera si acompaniament vocal. A castigat numeroase premii internationale si a sustinut sute de recitaluri si concerte cu orchestra, inregistrand pentru Radio-France, R.A.I., Radio Suisse Romande sau Radiodifuziunea Romana. Lucrarile compuse de Thierry Huillet sunt prezentate in festivaluri prestigioase, de catre mari muzicieni, fiind publicate la Editions Alphonse Leduc, Paris.

Clara Cernat si Thierry Huillet alcatuiesc un duet in continua afirmare in lumea muzicala internationala, sustinand concerte pe intreg globul si inregistrand cu regularitate albume de succes, apreciate de critica muzicala. In 2009-2010 Clara Cernat si Thierry Huillet au concertat in China, S.U.A., Vietnam, Libia, Brazilia, Argentina, Franta, Belgia, Portugalia, Spania, Romania si Grecia.

Societatea Enescu a fost infiintata de catre Institutul Cultural Roman din Londra in 2007, sub patronajul regal al ASR Principesa Margareta a Romaniei, pentru a promova creatia enesciana in mediul britanic. Presedintele Societatii este dirijorul Cristian Mandeal, iar directorul artistic este violonistul Remus Azoitei.

Stagiunea Societatii Enescu se desfasoara in perioada octombrie-iulie, iar concertele au loc in prima zi de joi a fiecarei luni. Sala de concerte a Institutului este gazda unor muzicieni de prestigiu, care interpreteaza Enescu alaturi de un repertoriu universal, iar concertele au devenit un reper important in agenda publicului meloman londonez. Din 2009, ICR Londra in colaborare Royal Academy of Music ofera si bursa de studiu Societatea Enescu, castigatorul pentru anul academic 2010/2011 fiind pianistul Florian Mitrea.