In perioada 27 septembrie - 10 octombrie se vor desfasura la Bucuresti rezidentele internationale de dans Jardin d'Europe, informeaza Asociatia 4Culture, organizatorul evenimentului. Coregrafii participanti in acest an sunt grupati in patru proiecte.

Participantii din acest an sunt coregrafii Sidney Leoni (Suedia), cu proiectul Undertone, Raul Maia (Portugalia) & Thomas Steyaert (Belgia), cu proiectul The Ballet of Sam Hogue and Augustus Benjamin, Freddie Opoku-Addaie (Marea Britanie), cu proiectul Bespoke, si Valentina de Piante Niculae (Italia/ Romania), cu proiectul Past Tense Dance. Rezidentele includ prezentari work-in-progress deschise publicului, care vor avea loc la Muzeul National de Arta Contemporana, in cadrul eXplore dance festival, editia a V-a, in zilele de 5, 8 si 10 octombrie, de la orele 19.00 si 20.00.

Jardin d'Europe este un proiect european dedicat crearii unei infrastructuri europene care sa sustina profesionalizarea dansatorilor, coregrafilor, practicienilor si criticilor de dans emergenti. Obiectivul sau principal nu este doar organizarea unor proiecte de arta individuale, ci si transformarea acestora intr-o fortaimportanta pe piata de dans contemporan din Europa. Jardin d'Europe este organizat ca o retea de institutii de dans europene (centre de training in dans, companii de dans sau organizatori de festivaluri), prioritate avand tarile din centrul si estul Europei.