Stagiune muzical - camerală "Muzica la Palatele Brâncoveneşti", ediţa a II a, organizată la Palatul Mogoşoaia, programeaza pentru duminica, 3 octombrie, un concert de pian cu lucrari de Frederic Chopin şi Robert Schumann. Concertul va fi sustinut de Luiza Borac, pianistă româncă, stabilită în Germania, la Hanovra, cu o carieră impresionanta reflectata de premii importante internaţionale.

Luiza Borac, pianistă cu o carieră extraordinară: concerte şi recitaluri în marile săli europene şi americane, apariţii discografice la case de prestigiu, o artistă care a obţinut numeroase distincţii, revine în faţa publicului român, la Palatul Mogoşoaia.

Incepand cu ora 17, în sala Scoarţelor din Palatul Mogoşoaia, vor răsuna opusurile unor creatori de la a căror naştere se împlinesc 200 de ani: Frederic Chopin şi Robert Schumann. Un punct de atracţie deosebit va fi interpretarea în primă audiţie românească a unei piese schumaninene recent descoperită - Ahnung, Luiza Borac fiind prima interpretă după Clara Schumann care se apropie de această lucrare. Admiratoare a muzicii enesciene, Luiza Borac include cât se poate de des în concertele ei piese din creaţia marelui compozitor român, fie în Germania, în SUA sau România.

Pentru concertele de la Palatul Mogoşoaia, organizate de Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, opţional, se va asigura transport de la Piaţa Chibrit, staţia de metrou 1 mai, preţul unei călătorii dus-întors fiind de 6 lei. Microbuzele spre Palatul Mogosoaia vor pleca la ora 16.

La concert intrarea este liberă, informeaza organizatorii.