Spectacole de succes din stagiuinea trecuta dar si premiere vor intra in scena odata cu deschiderea stagiunii 2010-2011. Incepand din acest weekend o parte din institutiile teatrale bucurestene vor ridica cortina.

Stagiunea teatrala 2010-2011Foto: Hotnews

Primul spectacol în premieră, la Teatrul Naţional Bucureşti, este "Spitalul special", de Ştefan Iordănescu. Spectacolul, care face parte din programul "Procesul comunismului", va fi prezentat publicului pe 18 şi 19 septembrie.

La Sala Mare a TNB este programat spectacolul S-a sfârşit cum a-nceput, de Sean O'Casey, in regia lui Horaţiu Mălăele, pentru zilele de 18, 19, 24, 25 septembrie.

La Sala Amfiteatru se joaca Livada de vişini, de A.P. Cehov, in regia lui Felix Alexa. Spectacolul este programat pentru zilele de 18, 19, 24, 25 septembrie

Pe scena Salii Atelier va fi prezentat in data de 22 septembrie spectacolul Tectonica sentimentelor, de Eric-Emmanuel Schmitt, in regia lui Nicolae Scarlat. De asemenea, Sala Amfiteatru a Naţionalului bucureştean va găzdui, în noua stagiune, premiera "Juma' de viaţă/ Half Life", de John Mighton, în regia lui Cristian Theodor Popescu.

Aflat inca in repetitii spectacolul cu piesa "Dineu cu proşti" de Francis Veber, in regia Ion Caramitru, urmeaza sa aiba primele reprezentaţii cel mai probabil pe 8 si 9 octombrie 2010. Tot in octombrie, la Sala 99 va avea loc premiera spectacolul "Scara pisicii", de Irina Popescu Boieru.

Teatrul Odeon prezintă, isi incepe stagiunea, pe 17 septembrie, cu spectacolul "Scrooge", după "Un colind de Crăciun", de Charles Dickens. Spectacolul este organizat de fundaţia Universal Artist Unforgettable şi îi are în prim plan pe studenţii anului III - Arta Actorului, clasa profesorului Florin Zamfirescu, de la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Capitală.

O premieră a Teatrului Odeon este "Blifat", de Alexandru Mihail, după un text de Gabriel Pintilei. Spectacolul, care va avea premiera pe 23 septembrie, îi are în distribuţie pe Laurenţiu Lazăr, Angela Ioan, Mihai Smărăndache, Ioana Anastasia Anton şi copilul David Petcu.

Si in stagiunea 2010-2011 vor fi reluate spectacolele de succes ale stagiunii trecute precum: Gaitele, Marchizul de Sade, Sefele, Aventurile lui Habarnam, joi.megaJoy, Un tango mas, In container, Cata speranta.

Pentru luna decembrie Teatrul Odeon pregateste o noua premiera cu spectacolul "Viaţa e vis", de Dragoş Galgoţiu, după textul omonim al lui Pedro Calderon de la Barca.

Teatrul Foarte Mic isi deschide portile in zilele de 17 si 18 septembrie, cu ocazia Zilelor Bucureştiului, cand va putea fi vizionat, în avanpremieră, spectacolul teatru - dans Crazy Stories in the City semnat de coregraful Arcadie Rusu. Din distribuţia spectacolului fac parte: Oana Albu, Vitalie Bantaş, Avram Birău, Galina Bobeicu, Ruxandra Enescu, Ştefan Lupu, Ioana Marchidan, Valentina Popa, Radu Zetu.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, pe baza tichetelor de intrare ce vor putea fi ridicate de la casa de bilete a Teatrului Foarte Mic, informeaza site-ul teatrului.

Teatrul Mic isi intampina publicul cu spectacole mai vechi sau mai noi.

Vineri, 24 septembrie, de la ora 19.00 se joaca spectacolul cu piesa Doamna noastra din Pascagoula de Tennessee Williams, in regia lui Florin Fătulescu. O comedie care reuneste nume mari ale scenei romanesti:Valeria Seciu, Mircea Andreescu, Oana Albu, Radu Zetu, Avram Birău, Valentina Popa, Vitalie Bantaş, Petrică Moraru, Ştefan Lupu, Cristian Radu, Mircea Niţescu

Sambata, 25 septembrie, de la ora 19.00 intra in scena spectacolul Hotelul dintre lumi, de Eric-Emmanuel Schmitt, in regia lui Alice Barb si coregrafia lui Răzvan Mazilu avand ca protagonisti pe: Ovidiu Niculescu, Mihai Dinvale, Bogdan Talaşman, Adriana Şchiopu, Liliana Pană, Ana Bart, Valentina Popa.

Duminică, 26 septembrie, de la ora 19.00 este programat spectacolul regizat de Sanda Manu - Cum iubeste cealalta jumatate, de Alan Ayckbourn, comedie in care ii putem revedea pe Claudiu Istodor, Adriana Şchiopu, Ovidiu Niculescu, Simona Mihăiescu, Vitalie Bantaş, Rodica Negrea.

Teatrul Bulandra isi deschide stagiunea pe 24 septembrie cu o premiera. Este vorba de spectacolul Artă, de Yasmina Reza, in regia lui Cristi Juncu. Din distribuţie fac parte Vlad Zamfirescu, Şerban Pavlu şi Gheorghe Ifrim.

Teatrul Nottara ridica cortina in Sala “Horia Lovinescu” vineri, 17 septembrie, de la ora 19.30 pentru spectacolul Hangita de Carlo Goldoni iar sambata 18 septembrie pentru spectacolul Operele complete ale lui WLM ŞXPR (prescurtate) de J. Borgeson, A. Long, D. Singer in regia lui Petre Bokor.

In Sala “George Constantin” duminică, 12 septembrie, ora 19.30, iese la rampa spectacolul Sotul pacalit de Molière, in regia lui Mircea Cornisteanu iar duminică, 19 septembrie, ora 19.30 se prezinta spectacolul Uzina de placeri S.A. de Valentin Nicolau

In perioada 17 - 19 septembrie, Teatrul de Comedie organizează impreuna cu Asociatia Teatrul de Magie Festivalul de Magie „Harry Houdini", ediţia I, în cadrul Zilelor Bucureştiului. Timp de trei zile, în zona Smârdan, Şelari, Strada Franceză, Strada Sf. Dumitru şi în incinta Teatrului de Comedie vor fi prezentate spectacole ce îmbină Arta Magiei cu dansul, muzica si teatrul.

La Teatrul de Comedie este în pregătire spectacolul "Cui i-e frică de Virginia Woolf?", în regia lui Gelu Colceag. Premiera spectacolului, care îi are în distribuţie pe Emilia Popescu, Ştefan Bănică, Diana Cavallioti şi Constantin Diţă, va avea loc în septembrie. Tot la Comedie este în lucru spectacolul "Capcana timpului", de Gabriela Dumitru, în care joacă, printre alţii, Dragoş Huluba, Gloria Găitan, Daniel Iordan, Sandu Pop şi Cosmin Seleşi.

Teatrul Metropolis deschide stagiunea cu două avanpremiere. Sâmbătă, 18 septembrie si duminica, 19 septembrie, va fi prezentat spectacolul "Nebuna din Chaillot", de Jean Giraudoux, în regia lui Alice Barb. Din distribuţie fac parte, printre alţii, Dana Dogaru, Ileana Stana Ionescu, Alexandrina Halic şi Ana Ularu.

Cea de-a doua avanpremieră a teatrului este "Baba care ascultă Abba", de Catherine AIGNER, în regia lui Teo Herghelegiu. Din distribuţia spectacolului, care va fi prezentat pe 21 septembrie, fac parte: Luminiţa Gheorghiu, Emilia Dobrin, Ion Arcudeanu, Dana Voicu, Gabriel Dutu.

Teatrul Masca a deschis stagiunea sâmbătă, cu spectacolul "Gigi Amoroso", un cabaret tragi-comic pus în scenă de Mihai Mălaimare.