Filarmonica "George Enescu" deschide seria concertelor din stagiunea 2010-2011 pe 23 septembrie cu Simfonia a II-a de Gustav Mahler. La pupitrul orchestrei se va afla dirijorul Jin Wang, informeaza site-ul Filarmonicii. Alaturi de orchestra Filarmonicii isi va da concursul Corul Filarmonicii "George Enescu", dirijat de I.I. Prunner.

Jin Wang a absolvit cursurile de măiestrie pentru dirijat la Conservatorul din Beijing. A urmat apoi perfecţionarea la Academia de Muzică de la Viena cu profesorii Österreicher şi Leopold Hager. A fost asistentul dirijorilor Vaclav Neumann şi Peter Eötvös; de asemenea, a beneficiat de îndrumarea maeştrilor Leonard Bernstein şi Zubin Mehta.

Dirijorul Jin Wang este un artist care are la activ peste 700 de concerte sustinute la pupitrul unor orchestre europene cunoscute, ca orchestrele simfonice radio din Copenhaga, Stockholm, Berlin, Filarmonica Regala din Liverpool, Orchestra Filarmonica Toscanini (Italia), Orchestra Simfonica din Praga (FOK), filarmonicile din Helsinki, Bergen, Stockholm, precum si la pupitrul orchestrelor nationale din Taiwan, China, Singapore, Coreea, Japonia etc.

Dintre simfoniile compozitorului austriac Gustav Mahler, Jin Wang a dirijat Simfonia nr. 9 în fruntea Orchestrei Naţionale Radio din Suedia, înlocuind pe maestrul Svetlanov, iar cu Orchestra Naţională din Göteborg a prezentat Simfonia nr. 6. Au urmat concertele cu orchestrele filarmonice din Oslo, Bergen şi Helsinki, cu Orchestra Naţională Radio din Norvegia, Orchestra Operei din Stockholm.

A dirijat concertul cu Simfonia nr.8 de Mahler cu Orchestra Naţională Radio de la Bucureşti.