Ultima aparitie în colectia Autori romani a editurii Vremea este Calatorie la Louisville, volum de povestiri semnat de Fabiola Stoi. Volum de debut al autoarei, Calatorie la Louisville cuprinde douasprezece povestiri scrise folosind tehnici variate: naratiunea la persoana intai (in care povestitorul este o tanara fata, o tanara mama sau un agent de vanzari), precum si povestiri la persoana a treia, un monolog adresat in mediul universitar, pagini de jurnal, o povestire epistolara sub forma catorva scrisori trimise de pe front.

Calatorie la Louisville, de Fabiola StoiFoto: editura Vremea

Potrivit editurii, personajele care anima aceste povestiri sunt, de asemenea, diverse, evocand figurile realitatii cotidiene ale fiecaruia dintre noi si situatiile inedite pe care multi le traim in aceasta epoca in care comunicatia, viteza si tehnologia sunt cuvintele de ordine.

Exista insa doua elemente ce leaga aceste povestiri: o valorizare a umanului, a sentimentelor, si o nota de optimism, atitudine ce se regaseste din ce in ce mai rar in literatura contemporana.