loan GRECU - Linie, volum si mesaj, expozitie de sculptura deschisa la Budapesta

de D.S.     HotNews.ro
Luni, 10 mai 2010, 12:58 Actualitate | Cultură

Expozitia de sculptura a artistului loan Grecu intitulata "Linie, volum si mesaj" va fi vernisata luni 10 mai, la sediul ICR Budapesta. Artistul nascut la Chisinau creeaza dupa conceptii moderne, caracterizat prin imbinarea intre figurativ si geometric, intre om si animale (pasari). Expozitia poate fi vizitata pana la data de 13.06.2010.
 
Expozitia de sculptura „loan Grecu - Linie, volum si mesaj” este organizata de Institutul Cultural Roman din Budapesta in parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova. Expozitia va fi vernisata in prezenta excelentei sale Ireny Comaroschi, Ambasadorul Romaniei in Republica Ungara, a domnului Alexandru Codreanu, Insarcinatul cu Afaceri a.i. a Republicii Moldova in Republica Ungara si a domnului Igor Ciobanu, Consilier Juridic UNHCR si a artistului.
 
loan Grecu, nascut pe 10 Iulie, 1968 in comuna Recea, Rascani, Republica Moldova, A studiat pictura si grafica, la Universitatea Pedagogica de Stat Ion Creanga, din  Chisinau iar in 1994 a absolvit Academia de Arte Vizuale Ioan Andreescu, sectia Sculptura, clasa profesorului Nicolae Otto Kruch, din Cluj-Napoca. Foloseste materiale: bronz, piatra, metal sudat, lemn. Prefera ritmurile asimetrice, deformatiile si stilizarile si este interesat mai mult de puterea expresiei si mai putin de frumusete. Este un artist reprezentativ al artei moldovenesti, avand in portofoliu mai multe expozitii personale la C.I.E. Moldexpo, respectiv la Centrul Expozitional Constantin Brancusi din Chisinau, dar a expus si la Muzeul National de Istorie al Moldovei. Chisinau (1997), Muzeul Literaturii Romane Mihai Eminescu, Iasi (1995), Galeria Bibliotecii Centrale Universitare, Cluj-Napoca (1993).
 
A participat la mai multe expozitii internationale din Romania: Arad (1998), Bucuresti (1997, 1995), Chisinau – Bacau (2007, 2005, 2004, 2003, 1999, 1998, 1996, 1995 ), Cluj-Napoca (1994, 1991) Iasi (1996); Belgia: Bruxelles (2006); Olanda: Utrecht (2006); Federatia Rusa: Moscova (2003, 1998); Italia: Ravenna (1994), Germania: Wiesbaden (1993).
 
Are mai multe lucrari expuse in for public: Bacau (Romania); Ungheni, Chisinau, Soroca, Criuleni, Hrusova (Criuleni), Anenii-Noi. Novosibirsk (Federatia Rusa); Plevna, (Bulgaria).
 
In colectii publice, lucrarile sale se afla la Muzeul National de Arte din Moldova, colectia Fundatiei Culturale Romane (Bucuresti), colectia Fundatiei Centro Dantesco (Ravenna).
 
In colectii private, lucrarile artistului Ioan Grecu pot fi regasite in Romania, Germania, Republica Moldova, Suedia, Statele Unite ale Americii, Canada, Franta, Spania, Belgia si Australia.


Citeste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

191 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri