Rod al unei colaborari dintre Teatrul Bulandra si Studioul Experimental de Opera si Balet "Ludovic Spiess" al Operei Nationale Bucuresti spectacolul "Orfeu si Euridice" va avea ultimele doua reprezentatii din aceasta iarna, urmand sa fie reluat in primavara. Reprezentatiile au loc astazi si maine pe scena Teatrului Bulandra, Sala "Toma Caragiu" de la ora 20.00.

Spectacolul "Orfeu si Euridice" in regia lui Alexandru Darie a avut premiera in 2008 cu prilejul Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa. "E cel mai dens spectacol, cel mai greu spectacol din cate am facut, dar il consider cel mai frumos dintre toate", spune Alexandru Darie.

Intrepatrunderea intre opera si teatru, jocul actorilor acompaniat de muzica inovatoare semnata de Adrian Enescu pe teme din opera omonima a lui C.W. Glück in interpretarea Orchestrei Metropolitane de Camera Bucuresti condusa de Tiberiu Soare si cu sprijinul Corului de camera Accoustic fac un spectacol total.

Respectand libretul original, cantarile se desfasoara in limba italiana, iar publicul are sansa de a vedea un "Orfeu si Euridice" cu final fericit, caci, dincolo de firul tragic, dragostea triumfa, pe fundalul unei iubiri ce infrunta infernul.

Din distributia spectacolului fac parte:

Orfeu - Florentina Onica / Adrian George Popescu

Euridice - Marta Cristina Sandu / Raluca Oprea / Mediana Vlad

Amor - Claudia Deleanu / Sorana Negrea

alaturi de care participa actorii: Dana Dogaru, Camelia Maxim, Manuela Ciucur, Iuliana Ciugulea, Rodica Lazar, Antoaneta Cojocaru, Claudiu Stanescu, Adrian Ciobanu, Andrei Runcanu si Corina Moise.