Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova participa in zilele acestea, in capitala Poloniei, la Festivalul Teatrelor Nationale, manifestare care aduce pe scena Teatrului National din Varsovia spectacole celebre ale celor mai importante institutii teatrale europene. Nationalul craiovean participa la in cadrul festivalului cu spectacolul „Cum doriti sau Noaptea de la spartul targului”, in regia lui Silviu Purcarete.

Editia 2009 a Festivalului se desfasoara intre 2 octombrie si 20 noiembrie si include spectacole de mare succes din repertoriul a sase teatre cu nume ilustre: Comedia Franceza din Paris, Burgtheater din Viena, Piccolo Teatro din Milano, Teatrul Aleksandrinski din Sankt Petersburg si Teatrul National „Ivan Vazov” din Bulgaria.

In aceasta companie extraordinara, Teatrul National din Craiova a fost invitat cu spectacolul „Cum doriti sau Noaptea de la spartul targului”, in regia lui Silviu Purcarete, care in anul 2006 lua Premiul Special al Juriului la Festivalul International „Shakespeare” de la Gdańsk. Nationalul craiovean va sustine doua reprezentatii care vor avea loc in 16 si 17 octombrie, de la ora 19.00, iar in octombrie este programata si o intalnire cu publicul.

Participarea Teatrului National „Marin Sorescu” din Craiova la Festivalul Teatrelor Nationale de la Varsovia are loc cu sprijinul ICR-Varsovia.