D’ale Bibicilor lui Caragiale
D’ale Bibicilor lui Caragiale
Foto: Circul Variete Globus

Circ&Variete Globus aniverseaza 550 de ani de istorie a Bucurestiului, oferind publicului unul din spectacolele sale de marca, D’ale Bibicilor lui Caragiale. Trei dintre piesele de marca ale marelui scriitor I.L.Caragiale se intrepatrund cu momente deosebite ale artei circului. Actori de renume ale scenei romanesti si stele ale circului mondial va vor purta in timp in atmosfera sfarsitului de secol XIX.

Potrivit comunicatului Circ&Variete Globus, in zilele de 19 si 20 septembrie, la sediul din Soseaua Stefan cel Mare, la orele 15.00, va asteptam sa-i admirati si sa-i aplaudati pe artistii unuia dintre cele mai reusite spectacole din ultimii ani cu o distributie remarcabila.



Dresura de tigri
Dresura de tigri
Foto: Circul Variete Globus
Bibicii lui Caragiale, fireste, bibici contemporani, care, asemeni noua, nu stiu sa voteze corect dar pot sa faca oricand haz de necaz. Un spectacol uimitor ce imbina arta teatrului cu arta celor mai grele acrobatii sustinute de membrii trupelor circului bucurestean. Beneficiind de aportul unor actori talentati, regia si scenariul concepute de directoarea Brandusa Novac combina momente din cele mai cunoscute piese caragialiene – "O scrisoare pierduta", "D’ale carnavalului", "O noapte furtunoasa".

Actorii care sustin replicile "usturatoare" dintre Mita si Veta, Pampon si Cracanel, Tipatescu si Zoe, Rica si Cetateanul turmentat, fac parte dintre numele cunoscute ale teatrului si circului: Maria Buza/Raluca Dinculescu, Magda Catone/Liana Lungu, Bogdan Voda/Justin Radu, Manuela Harabor/Clara Voda, Mihai Ciuca/Tomi Cristin, Cosmin Sofron/Marius Bodochi, Silviu Biris/Gheorghe Ifrim, Ovidiu Popa, Razvan Oprea/Gabi Gheorghe, Noni Hutterer. Ludmila Ghyreva a pregatit in gradina Unionului cateva momente de dresura de porumbei, pauni albi, caini si capre. Manierata Didina (Anca Sigartau) isi rupe sufletul cantand "si o botina din cea mai fina"…

Artisti acrobati
Artisti acrobati
Foto: Circul Variete Globus
Sub bagheta magica a Brandusei Novac, Circul Globus propune un spectacol ludic plin de culoare, mis-en-scène, elemente acrobatice si dresuri.