Tenorul columbian Ernesto Grisales va interpreta rolul Radames, din celebra lucrare "Aida”, de Giuseppe Verdi, pe scena Operei Nationale din Bucuresti. Tenorul a fost invitatul Operei bucurestene si la sfarsitul lunii trecute cand a cantat intr-o alta cunoscuta opera a aceluiasi compozitor, Trubadurul.

Alaturi de Ernesto Grisales vor evolua artistii ONB Mihnea Lamatic, Ecaterina Tutu, Mariana Colpos, Pompeiu Harasteanu, Eugen Secobeanu, Liviu Indricau, Dorina Chesei. De asemenea, isi vor da concursul orchestra, corul si ansamblul de balet al ONB. Intregul spectacol se va desfasura sub bagheta dirijorului Iurie Florea, informeaza Opera bucuresteana.

Tenorul columbian Ernesto Grisales a studiat la Conservatorul Regal din Madrid, participand apoi, intre 1988 si 1992, la numeroase competitii nationale si internationale, precum "Mario del Monaco", "Plácido Domingo" si „Interpretation Puccini", in cadrul carora a fost distins cu premii importante.

In prezent, Ernesto Grisales canta pe scene din Germania (Berlin, Leipzig, Mannheim, Bonn), Italia (Roma, Verona), Franta (Avignon, Marsilia, Toulouse), dar si din Belgia, Olanda, Irlanda, Polonia, Grecia sau Elvetia. A interpretat rolurile pucciniene Calaf din „Turandot” la Sao Paulo (Brazilia) si Mario Cavaradossi din „Tosca” la Innsbruck, precum si rolul lui Don José din „Carmen” (Georges Bizet), la Leipzig. Tenorul columbian si-a facut recent debutul la Arena din Verona, in rolul lui Radames („Aida” – Giuseppe Verdi) si a cantat pe scena Teatrului La Fenice (Venetia) in „Simon Boccanegra” (Adorno) si in „Manon Lescaut” (Des Grieux).