Seria Noptilor cu luna noua incepe la Centrul Cultural Francez din Iasi miercuri, 25 februarie, de la ora 20.00 in Sala B. Fondane cu piesa de teatru Spectacol imaginar.

Les nuits de la nouvelle lunese inspira, pentru cei obisnuiti cu evenimentele Centrului Cultural Francez din Iasi, din ceea ce se poate numi „brand”-ul Les nuits de la pleine lune. Dupa o lunga pauza, „Noptile…” se reintorc in program intr-un format nou la acest inceput de an: in fiecare noapte cu luna noua, Teatrul Ludic va juca pe scena Salii „B. Fondane” din CCF Iasi, piesele care i-au adus, de-a lungul timpului, sute de recunoasteri la Festivaluri nationale si internationale.

Prima piesa de teatru din serie este o adaptare absolut originala dupa piesa lui Matei Visniec,Frumoasa calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt. "Un spectacol magic, neobisnuit, de teatru-dans, plin de poezie si simboluri metafizice. O poveste de dragoste intre EA si EL, care, din pacate, nu dureaza decat 9 zile si 9 nopti!!!. «Spectacolul imaginar» a cucerit publicul multor tari ale lumi, care a inteles si a intrat in jocul dragostei", declara cel care semneaza regia spectacolului, regizorul Aurel Luca. Din distributie fac parte Vera Pantea si Radu Bobica, actori ai Teatrului Studentesc Ludic.

Noptile cu luna noua inseamna viata, studentie, dragoste, arta de dragul artei, tinerete... dar si vin fiert si bere la final de piesa.