Cea de-a V-a editie a „Noptii muzeelor” se va desfasura anul acesta in intervalul 16-17 mai. Initiat in 2005, de catre Ministerul Culturii si Comunicarii francez, evenimentul va fi organizat sub patronajul domnului Terry Davis, Secretar General al Consiliului Europei, fiind inclus in programul de manifestari consacrate aniversarii a 60 de ani de existenta a Consiliului Europei, informeaza site-ul Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National.

Ca si la editiile precedente, „Noaptea muzeelor” isi propune stimularea interesului publicului larg, in special al celui tanar, pentru colectiile muzeale.

Un mare numar de muzee din Romania, intre care se numara Muzeul Colectiilor de Arta, Muzeul Militar National Regele Ferdinand I, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National Cotroceni, Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Geologie, Muzeul National George Enescu, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti si Muzeul Taranului Roman vor participa la acest eveniment dand astfel posibilitatea cresterii accesului la cultura.

Doamna Christine Albanel, ministrul francez al culturii si comunicarii, a lansat invitatia catre toate tarile semnatare ale Conventiei Culturale Europene, sa participe la aceasta initiativa care ofera posibilitatea institutiilor interesate de a stabili parteneriate, de a organiza si derula in comun diverse programe culturale, informeaza site-ul MCCPN.