La Accademia di Romania din Roma are loc vernisajul expozitiei IMAGO MUNDI a artistilor sãtmãreni Radu Ciobanu si Valer Sasu. Sculpturile in bronz ale artistului Radu Ciobanu, precum si lucrãrile de picturã si graficã ale lui Valer Sasu vor fi tot atatea variatiuni si interogatii in jurul temei principale a expozitiei care va aborda oracolul, himera, rãzboinicul cu implicatiile lor de falsitate si nebunie deformantã in lumea contemporanã.

Sculptor important al generatiei sale, Radu Ciobanu s-a format ca artist in cadrul Academiei de Arte de la Iasi si lucreazã si predã de multi ani la Satu-Mare. Este membru al Uniunii Artistilor plastici din Romania si expune frecvent la Salonul national de sculpturã micã. Lucrãri semnate de Radu Ciobanu se aflã in muzee si colectii private din Olanda, Germania, Austria, Italia, Franta, Statele Unite si Spania. Printre expozitiile personale importante se numãrã cele de la Galeria Stadelmeier-Kaeweler (Germania, 2000), Galeria Körmendi-Sopron (Ungaria, 2004), Galeria King’s Art (Canada, 2004). Ceea ce atrage imediat atentia in sculpturile artistului este modul in care stilizarea si expresivitatea se impletesc in semnificatii, modul in care reflexivitatea conceptualã dã expresie unei materii ce nu poate fi numitã docile: bronzul.

Intr-un limbaj plastic diferit, picturile si desenele tanãrului artist Valer Sasu exploreazã universul interior al lumii contemporane si propun un mesaj exprimat in cheie pop-art, dar, paradoxal, cu o finete pe care criticii de artã o numesc de ascendentã rafaelitã. In lucrãrile tanãrului artist Valer Sasu o nemultumire solarã si neobositã declineazã realitatea in toate pliurile ei (ireal, suprareal, antireal) cu o maturitate expresivã demnã de atentie. Valer Sasu este absolvent al Universitãtii de artã si Design (graficã) din Cluj-Napoca, este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania si profesor la Liceul de Artã din Satu-Mare. A expus lucrãri in expozitii personale la Zutphen (Olanda, 2000), Satu-Mare (2002), Cluj-Napoca (2006) si la a 4-a Bienalã Internationalã de Design “Joseph Amat” din Sant Feliu de Guixols (Catalunya, 2007). In 2006 i-a fost decernat premiul pentru debut artistic al Salonului National de Artã de la Bucuresti.

Incepand de marti,10 februarie expozitia va rãmane deschisã panã pe data 27 februarie 2009. Expozitia este realizatã in colaborare cu Muzeul de Artã din Satu-Mare, informeaza Accademia di Romania din Roma .