Romanul Intoarcere la Brideshead de Evelyn Waugh, inclus de revista Time in topul celor mai bune 100 de romane ale tuturor timpurilor, este cea mai recenta aparitie la editura Leda. Romanul pe care Evelyn Waugh insusi il numea un magnum opus al carierei sale scriitoricesti, poarta, deloc intamplator, subtitlul Amintirile sacre si profane ale capitanului Charles Ryder.

Romanul a stat la baza unei ecranizari in regia lui Julian Jarrold, cu Emma Thompson, Matthew Goode, Ben Whiskaw si Michael Gambon in rolurile principale.

"Intoarcere la Brideshead are ceva magic, ceva foarte rar in literatura de astazi. E o lume in sine, o lume in care cititorul traieste si din care nu vrea sa iasa, dupa ce a terminat de citit si ultima pagina.", scrie Saturday Review.

Evelyn Waugh (1903–1966), pe numele intreg Arthur Evelyn St. John Waugh, s-a nascut in suburbia londoneza Hampstead. A urmat cursurile Universitatii Oxford, insa a fost interesat mai degraba de viata publica decat de studiile propriu-zise, pe care nici nu le-a terminat. A ramas cunoscut indeosebi pentru romanele sale in care a satirizat inalta societate britanica a epocii: Decline and Fall, Vile Bodies, The Loved One, Bomba zilei, Un pumn de tarana, ultimele doua aparute la Editura Leda.

In 1930, a castigat Hawthornden Prize pentru romanul Edmund Campion, iar in 1952 i s-a decernat prestigiosul James Tait Black Memorial Prize pentru Men at Arms, primul roman din trilogia Sword of Honour.