Filmul unguresc Konyec, in regia lui Gábor Rohonyi va fi proiectat miercuri 25 iunie, de la ora 20.00 la sediul Institutului Cultural Roman. Cinefilii din Bucuresti vor avea astfel ocazia sa (re)vada productia care a obtinut Premiului Publicului la Festivalul Filmului European, editia 2008. Filmul beneficiaza de prezentarea criticului Alex. Leo Serban.

Filmul este o comedie cu cei mai adorabili talhari pensionari din istoria cinematografiei avand in rolurile principale pe Keres Emil, Földi Teri, Schell Judit, Schmied Zoltán.

Povestea de dragoste dintre Emil si Hedi a inceput in urma cu 50 de ani, in podul unui conac. Daca la inceput duc o viata monotona si lipsita de emotii, linistea singuratatii le este brust perturbata de perceptorii care suna la usa pentru recuperarea datoriilor. Asa ca Emil, trecut de 70 de ani, o ia din loc in cautarea unor castiguri rapide. Amabil si calm, jefuieste primul oficiu postal care-i iese in cale. Urmatoarea tinta este o statie de benzina, dar deja are un cuplu de detectivi pe urmele lui.

Filmul Konyec este debutul lui Gábor Rohonyi in lung metraj si a fost distins cu premiul pentru Cel mai bun film si Premiul publicului la Saptamana filmului maghiar, 2007.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Roman in parteneriat cu Centrul Cultural al Republicii Ungare. Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.