Cu ocazia aniversării Majestăţii Sale Regeleui Mihai I, miercuri, 25 octombrie 2017, de la ora 19.00, la Ateneul Român, va avea loc un concert caritabil susţinut de artişti de renume, muzicieni români cu recunoaştere internaţională: Remus Azoiţei, Alexandra Dariescu şi Teodor Ilincăi, acompaniaţi de Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României. Concertul va avea loc in prezenta membrilor Familiei Regale a României si va fi transmis in direct la TVR 3.

Concert regal caritabilFoto: TVR

Această ediţie aniversară îi aduce alături pe trei dintre artiştii care au performat de-a lungul celor 10 ani de Concert Regal: Remus Azoiţei, Alexandra Dariescu şi Teodor Ilincăi, acompaniaţi de Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României, sub îndrumarea dirijorului Tiberiu Soare.

Evenimentul este unul caritabil iar fondurile strânse în urma Concertului vor sprijini programul Tinere Talente prin care Fundaţia oferă burse de studiu celor mai talentaţi tineri artişti români, cu situaţii materiale dificile.

Concertul va mai putea fi vizionat la TVR 1 duminică, 29 octombrie, de la ora 18.40, iar la TVR Moldova pe 4 noiembrie, de la 18.40.

Programul Tinere Talente se adreseaza copiilor talentaţi care provin din familii ale căror posibilităţi financiare nu le permit să-şi urmeze talentul. In 2008, Fundaţia Principesa Margareta a României a creat un program naţional pentru a sprijini şi promova aceşti tineri artişti talentaţi, care provin din familii modeste şi care au nevoie de suport financiar pentru a-şi atinge adevăratul potenţial şi a-şi exprima talentul.

Peste 250 tineri care studiază muzică sau arte vizuale în licee şi universităţi din România au fost ajutaţi să-şi depăşească greutăţile financiare şi să continue să-şi exprime valoarea artistică. O nouă generaţie de artişti din toată ţara, cu vârsta între 14 şi 24 de ani, va putea aplica pentru obţinerea unei burse în luna decembrie a acestui an. În ultimii ani, tinerii artişti plastici şi muzicieni susţinuţi prin programul Tinere Talente au reuşit performanţe extraordinare după ce au fost sprijiniţi prin burse de studiu, mentorat şi promovare.