'Salonul anual al artistilor romani din Marea Britanie', la a treia editie, la Londra

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 27 septembrie 2017, 13:42 Actualitate | Cultură

Lucrari artisti romani
Foto: ICR Londra
Joi, 28 septembrie, se deschide, în Galeria „Brâncuși” a Institutului Cultural Român din Londra, ,,Salonul anual al artiștilor români din Marea Britanie” - o platformă de promovare a creativității românești din spațiul britanic.

După ediţiile anilor precedenţi, aflate sub semnul diversităţii formelor de exprimare artistică a diferitelor generaţii de artişti plastici români (2015) şi al aniversării a 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare (2016), expoziţia din acest an reuneşte, într-o componență exclusiv feminină, lucrări de pictură semnate de Alexandra Larion, Călina Lefter, Doina Moss și Adeline Timiș, însoţite de o selecţie de sculpturi realizate de Ana Maria Morar.

,,Salonul anual al artiștilor români din Marea Britanie”, aflat la cea de-a treia ediţie, va rămâne deschis în 1 Belgrave Square până la data de 20 octombrie 2017.

Alexandra Larion a studiat artele plastice la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca (studii de licenţă) şi la Academia de Arte Frumoase din Cracovia (studii de masterat). În prezent, colaborează cu galeria de artă contemporană IAGA din Cluj-Napoca. Artista a participat la numeroase expoziţii internaţionale printre care “Just Beneath the Skin: Investigations and Revelations” (2016, Polonia), “Identities” (2016, Bucureşti), Parallax Art Fair (Londra, 2017). Din anul 2017, artista studiază grafica la Universitatea Westminster din Londra.

Călina Lefter s-a născut în Republica Moldova, iar în 2002 a absolvit Universitatea de Artă „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti. Imediat după absolvire devine membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. În 2008 se stabilește la Milano și își expune lucrările în diverse galerii din Italia. Printre cele mai importante expoziţii la care participă se numără cele de la târgurile internaţionale Expo Milano (2015), Affordable Art Fair (2013) şi After East (2010). În prezent, artista locuieşte la Londra unde pregăteşte următoarea sa expoziție pentru Parallax Art Fair. 

Ana Maria Morar a absolvit Facultatea de Știinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca,specializarea Comunicare şi Relaţii Publice. A studiat sculptura cu Leonid Lerman la Art Students League din New York și este candidată a programului masteral de sculptură al NYSS (The New York Studio School of Drawing, Painting and Sculpture), cu o bursă Jane Chace Carroll. În 2015, Ana Maria Morar a fost beneficiara unei burse Marion R. Netter și, de atunci, lucrările ei au fost premiate anual la Galeria Phyllis Harriman Mason din New York. 

Doina Moss este absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, precum și a Architectural Association şi a Sotheby’s Institute of Art din Londra. În 1987 se stabileşte în Marea Britanie şi, după finalizarea studiilor, devine membră a RIBA (Royal Institute of British Architects) şi a RSA (Royal Society of Arts). Debutul artistic al Doinei Moss a avut loc în cadrul expoziţiei Salon Des Refuses 2017, deschisă la Royal Academy of Arts. Artista a participat la o serie de expoziții de grup, îmbinând cele două pasiuni ale sale - arhitectura și artele vizuale.
 
Adeline Timiş a studiat grafica tradiţională la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, unde s-a specializat în tehnici de gravură şi desen. Din septembrie 2013, artista s-a mutat în Luton, Marea Britanie, devenind studentă la Universitatea din Bedfordshire. Printre realizările Adelinei Timiș pot fi menționate participările în cadrul expoziţiei internaţionale de pictură impresionistă de pe Valea Vaserului (România, 2013), expoziţia de grup de la Universitatea din Bedfordshire (Marea Britanie, 2015) și Yellow Dots (Marea Britanie, 2016).


Citeste mai multe despre   
Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU ​Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe: Timpul mediu de productie pentru un film documentar HBO este de patru ani, dar am avut si cazuri in care totul s-a intins pe o perioada de 10-14 ani

Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe, discuta in cadrul unui interviu despre implicarea HBO in productia de filme documentare si numarul mic de cinematografe din Romania: "De exemplu, filmul Lumea Vazuta de Ion B., regizat de Alexandru Nanau, a primit un premiu Emmy. Am continuat cu Alexandru si am produs filmul Toto si surorile lui, film care a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarului european".
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Hanka Kastelicova

151 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi