Expozitia pavilionului Romaniei la Bienala de Arta de la Venetia din 2007, "Low - Budget Monuments" este subiectul dezbaterii din 15 ianuarie, de la ora 18:00, in seria de intalniri "Arte Martiale" organizata de Institutul Cultural Roman. Moderatorul Erwin Kessler va incerca sa scoata in evidenta ce s-a vrut, ce a iesit si si ce e de inteles in urma participarii Romaniei la Bienala de la Venetia impreuna cu invitatii Mihnea Mircan (curator), Mihai Pop (comisarul expozitiei) si Florin Tudor (artist).

Expozitia din Pavilionul Romaniei la Bienala de la Venetia din 2007 s-a intitulat Low Budget Monuments. Artistii Cristian Pogacean, Mona Vatamanu & Florin Tudor, Victor Man, Christoph Buchel & Giovanni Carmine, orchestrati de curatorul Mihnea Mircan si descatusati de comisarul expozitiei Mihai Pop au investit mult in conceptul de Low Budget. Mult timp, multa energie (si nu numai). Ce s-a vrut si ce a iesit vor spune invitatii Mihnea Mircan, Mihai Pop si Florin Tudor.

Seria 'Arte Martiale', organizate de ICR reprezinta o modalitate de intalniri intre public si artistii romani contemporani. O marti pe luna artistii nu expun, ci sunt expusi. Artistii nu mai au alibiul unei expozitii de perete, care „sa vorbeasca de la sine”.

Seria de intalniri din "Arte Martiale" a ajuns la a treia editie. Invitatii editiilor precedente au fost pictorul Ion Grigorescu si artistul Dan Perjovschi.