Vineri, 20 ianuarie 2017, ora 21.00, Maria Raducanu si Maxim Belciug deschid stagiunea de concerte de la Unteatru cu o seara de muzica cum numai ei stiu face. Cu Lorca, in ecouri de flamenco, cu visini infloriti si dor si jale. Zefiri si trandafiri. Si viersuri pe ruseste. Cantec din cantec... Batran cobzar, sa-mi canti si din chitara. Sa-mi canti ce stii mai bine.

Concert Maria Raducanu si Maxim BelciugFoto: Unteatru

Maria Raducanu si Maxim Belciug formeaza un duo cu totul inedit, cu roade muzicale dintre cele mai frumoase. Cunoscuta mai ales pentru modul personal in care “combina bocetele romanesti cu fado-ul portughez, cu blues-ul si cu improvizaţia”, dupa cum scrie pe site-ul casei de discuri new-yorkeze Tzadik a faimosului jazzman John Zorn, Maria Raducanu abordeaza alaturi de Maxim Belciug o muzica de o tinuta undeva intre clasic si traditional, explorand cu prospetime teritorii oarecum rezervate artistilor clasici. La nucleul initial de cantece rusesti si spaniole inregistrate cu peste un deceniu in urma pe cele doua discuri Troika si Tarara, s-au adaugat de-a lungul timpului si piese din barocul italian, vodeviluri frantuzesti, muzica elisabetana si, bineinteles, vechi romante romanesti. Un repertoriu bogat si divers, de care care cei doi se apropie de fiecare data cu candoare si emotie.

oncertul incepe la ora 21.00, vineri 20 ianuarie 2017, si are loc in sala de concerte UNTEATRU din str. Sfitţii Apostoli 44, Bucuresti. Informatii si rezervari: 0721268516, rezervari@unteatru.ro sau www.unteatru.ro