Biletele la concertele Parsifal se pun in vanzare la Ateneul Roman

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 10 august 2016, 10:33 Actualitate | Cultură

Biletele la concertele-eveniment cu actul I din opera Parsifal, de Richard Wagner, care vor avea loc pe 7 şi pe 8 octombrie, se pun în vânzare la casa de bilete a Ateneului Român, anunţă Filarmonica "George Enescu", citata Agerpres. Concertele vor avea loc în deschiderea de gală a stagiunii Filarmonicii "George Enescu".

Abonaţii Filarmonicii au rezervate bilete, pe care le pot achiziţiona în perioada 16 august - 23 septembrie, la un preţ special de 100 de lei. Începând cu 1 septembrie, biletele vor fi disponibile tuturor iubitorilor de muzică la preţul de 150 lei, având în continuare prioritate abonaţii Filarmonicii "George Enescu".

"La concertele Parsifal, de pe 7 şi 8 octombrie, locurile abonaţilor Filarmonicii 'George Enescu' vor fi realocate, datorită cerinţelor sponsorilor care au făcut posibil evenimentul. Următoarele concerte din stagiunea 2016-2017 ale Filarmonicii se vor afla sub regimul obişnuit de vânzare a biletelor şi de alocare a locurilor, atât pentru abonaţi, cât şi pentru ceilalţi spectatori", precizează comunicatul.

Potrivit sursei citate, publicul Ateneului Român va beneficia de două spectacole de ţinută realizate de Christian Badea, preşedinte al Fundaţiei Române pentru Excelenţă în Muzică, în parteneriat cu Filarmonica "George Enescu".

Alături de Orchestra şi de Corul Filarmonicii, dirijat de Iosif Ion Prunner, vor participa soliştii invitaţi Stefan Vinke (Parsifal), Eric Halfvarson (Gurnemanz), Petra Lang (Kundry), Bela Perencz (Amfortas), consideraţi printre cei mai mari interpreţi wagnerieni din lume la ora actuală, împreună cu Marius Boloş, Liviu Indricău, Iustinian Zetea, Sidonia Nica de la Opera Naţională Bucureşti şi Ionuţ Popescu şi Adrian Dumitru de la Filarmonica "George Enescu".

Îşi dau concursul Corul de copii Radio, dirijat de Voicu Popescu, şi elevi de la Liceul de Coregrafie "Floria Capsali".

Concertele 'Parsifal la Ateneul Român' reprezintă un concept nou şi unic în lume, care prezintă creaţia lui Wagner într-un spectacol în care publicul se află în mijlocul acţiunii şi care împleteşte în mod firesc componentele muzicale (orchestră, cor, solişti) cu elemente de teatru complexe (lumini, decor, costume, efecte speciale vizuale şi de sunet), folosind caracteristicile acustice şi arhitecturale ale sălii Ateneului, se mai arată în comunicat.


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de Superbrands

AmCham  - 25 de ani de impact in Romania, prin sustinerea consultarii intre mediul public si privat, pentru dezvoltarea Romaniei

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este de 25 de ani intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, fiind recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.

596 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version