“Este cel mai frumos trofeu pe care l-am primit vreodată și a fost cel mai frumos apus pe care l-am văzut vreodată”, a spus regizorul Park Chan-wook în discursul său de acceptare a Trofeului ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale. Trofeul i-a fost înmânat de către Directorul Festivalului, Miruna Berescu în cadrul Galei de Deschidere a celei de-a 13-a ediții, luni, 8 august.

Park Chan-wook- Trofeul ANONIMUL: foto Andra Mirea Format StudioFoto: Anonimul IFF

Gala a fost urmată de proiecția în premieră în România a celui mai recent film semnat de regizorul Park Chan-wook, THE HANDMAIDEN. Filmul va fi distribuit în România începând cu 4 noiembrie de către Asociația Culturală Macondo.

Festivalul de Film ANONIMUL îi dedică anul acesta regizorului Park Chan-wook o restrospectivă în cadrul căreia vor fi prezentate filmele JOINT SECURITY AREA, SYMPATHY FOR MR. VENGEANCE, OLDBOY, LADY VENGEANCE și THIRST.

Regizorul Park Chan-wook a sosit la Festival împreună cu actrița Kim Hae-sook și producătorul Wonjo Jeong. Kim Hae-sook, cunoscută publicului de la Festival din THE HANDMAIDEN, va susține o sesiune de întrebări și răspunsuri împreună cu regizorul Park Chan-wook dupa proiecția filmului THIRST (Premiul Juriului, Cannes 2009), miercuri, 10 august.

La finalul retrospectivei, care se va încheia joi, 11 august cu proiecția filmului OLDBOY (Marele Premiu al Juriului, Cannes 2004), regizorul Park Chan-wook va susține de asemenea un masterclass.

Ludmila Cvikova a prezentat cele șase titluri din Competiția de lungmetraj în cadrul Galei de Deschidere, competiția debutând luni, 8 august, cu proiecția filmului DEMON, în regia regretatului Marcin Wrona (Polonia- Israel). Gazda serii a fost actorul Alec Secăreanu.

ANONIMUL 13 se desfășoară în perioada 8- 14 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Ediția a 13-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL este organizată de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.