Cu ocazia Sarbatorii Muzicii/ Fete de la musique (sărbătoare populară franceză care a făcut înconjurul lumii și este sărbătorită în fiecare an în toată lumea pe 21 iunie, ziua solstițiului de vară) Filarmonica de Stat Banatul și Institutul Francez Timișoara invită publicul la un concert extraordinar de muzică franceză, miercuri 22 iunie, ora 20.00, în frumoasa grădină de vară a sălii Capitol. Solista invitat este mezzosoprana Aura Twarowska de la Opera de Stat din Viena. Dirijor: Gheorghe Costin.

Aura Twarowska: foto Florin IanasFoto: Institutul Cultural Francez

PROGRAM:

G.Enescu - Rapsodia nr.2 în Re major, Op.11

J.Massenet - Méditation din Opera Thaïs

Vioară solo: CĂTĂLINA TRINCĂ

J.Massenet - Elegie

Solistă : AURA TWAROWSKA

Violoncel solo : DARIUS TEREU

G.Bizet - Preludiu la Opera Carmen

G.Bizet - Seguidilla din Opera Carmen

Solistă: AURA TWAROWSKA

C.Saint-Säens - Bacchanale din Opera Samson şi Dalila

C.Saint-Säens - Aria Mon coeur s'ouvre à ta voix din Opera Samson şi Dalila

Solistă: AURA TWAROWSKA

M.Ravel - Bolero

Născută în Banat, mezzosoprana Aura Twarowska este, din 2007, solistă a Operei de Stat din Viena. Se dedică vieții muzicale încă de la vârsta de 6 ani prin studiul pianului, al mandolinei și cel al cântului în Lugojul natal. După absolvirea liceului Coriolan Brediceanu din Lugoj, sudiază științele economice la Facultatea de Știinte Economice , din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara perioadă în care păstrează legătura cu muzică, fiind angajată a Filarmonicii Banatul din Timișoara ca membră a corului condus de maestrul Diodor Nicoară . Odată cu înființarea Facultății de Muzică din Timișoara reia studiul cântului, ca studentă a acestui institut, apoi obtine masteratul și doctoratul la Universitatea Nationala de Muzică din București.

Aura Twarowska debutează pe scena operei timișorene în rolul titular din opera Carmen de G. Bizet , în anul 1998.

Este decorată de Președinția României cu Ordinul Cavaler al Artelor, în grad de Ofițer (2004) și de către Prefectura Județului Timiș cu Premiul Pro Cultura, pentru pomovarea culturii timișene (2004).

Este Director Artistic al Concursului Internațional de Canto Sabin V. Drăgoi, și al Festivalului Internațional de vară Lugoj Classic.

Alături de Wiener Philarmoniker debutează cu rolul Marcellina din Le Nozze di Figaro în Shanghai, în turneul asiatic al operei vieneze din toamna anului 2007, sub bagheta dirijorului Seiji Ozawa .

Până în prezent a cântat pe scena operei vieneze aproximativ 400 de spectacole.

PREȚ BILET : 10 LEI (pret unic). Biletele se pot achiziționa de la casiera Filarmonicii Banatul.

Biletele pot fi cumparate şi cu o oră înainte de începerea concertului.

În caz de vreme nefavorabilă concertul va avea loc în sala Capitol.