Lansare de carte: Escale literare la Cluj/ Antologie bilingva de autori francofoni 

de D.S.     HotNews.ro
Marţi, 15 martie 2016, 11:50 Actualitate | Cultură

Lansare volum: Escale literare la Cluj
Foto: ICR
Institutul Cultural Român de la Bruxelles marchează Ziua Internaţională a Francofoniei prin lansarea volumului Escale literare la Cluj: Antologie bilingvă de autori francofoni / Escales littéraires à Cluj : Anthologie bilingue d’auteurs francophones (Casa Cărţii de Ştiinţă, Cluj-Napoca, col. „belgica. ro”, 2015), coordonat de Rodica Lascu-Pop, directoarea Centrului de Studii de Literatură Belgiană de Limba Franceză de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (CELBLF).

Evenimentul va avea loc vineri, 18 martie, ora 17:30, la reşedinţa ambasadorului României în Regatul Belgiei. Cu ocazia lansării, naista Mariana Preda va interpreta două pasaje muzicale din Rapsodia română de George Enescu şi din Sonata în fa major de Georg Friedrich Händel.

Publicat cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înfiinţarea Centrului, volumul omagiu cuprinde texte inedite (poezie, proză şi eseu) scrise de 25 de autori belgieni, luxemburghezi şi elveţieni despre legăturile lor cu România.

Eseistă, traducătoare şi profesoară la Universitatea Babeş-Bolyai, Rodica Lascu-Pop a fost decorată de autoritățile belgiene cu Ordinul Coroanei în grad de Ofiţer şi cu Ordinul Leopold II în grad de Comandor.

Cu ocazia seratei literar-muzicale, 14 din cei 25 de autori ai volumului vor împărtăşi impresii despre călătoriile lor în România şi despre relaţiile culturale belgo-române în cadrul unui dialog literar moderat de Rodica Lascu-Pop şi de Jacques De Decker, scriitor, om de teatru, eseist şi jurnalist.

Mariana Preda studiază muzica clasică şi jazz-ul la Conservatorul din Amsterdam. Tânăra naistă româncă are deja la activ două albume.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Ambasada României în Regatul Belgiei şi cu Centrul de Studii de Literatură Belgiană de Limba Franceză de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation: Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de cei 200.000 lei disponibili prin programul StartUp Nation si pentru a-ti dezvolta afacerea

Ai primit un acord de acceptare in programul StartUp Nation. Care sunt urmatorii pasi? Cu ce costuri te vei confrunta pentru a te putea folosi de acesti bani? Mai intai trebuie sa pui in practica ideea de business castigatoare, iar apoi sa iti cresti afacerea. Pentru asta ai nevoie, in primul rand, de clienti noi, strategii adaptate la nevoile pietei si de un ochi atintit permanent asupra propriei afaceri si asupra pozitionarii tale in cadrul unei oferte adesea variate.

260 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri