Florina Cercel, Adela Marculescu si Rodica Popescu-Bitanescu vor primi sambata cate o stea pe Aleea Celebritatilor

de D.S.     HotNews.ro
Vineri, 4 martie 2016, 11:15 Actualitate | Cultură

Actriţele Florina Cercel, Adela Mărculescu şi Rodica Popescu-Bitănescu vor primi sâmbătă, 5 martie 2016, câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Bucureşti. Potrivit comunicatului Teatrului Metropolis, evenimentul va avea loc de la ora 11,30.

Decernarea stelelor se va face în prezenţa colegilor, prietenilor apropiați, dar sunt asteptați și iubitori ai teatrului şi filmului.

"În această zi frumoasă de martie sunt fericit că putem omagia trei actriţe ce au evoluat cu graţie, dar şi cu forţă artistică atât pe scenele teatrului românesc, cât şi pe ecranele cinematografelor cunoscute şi îndrăgite de publicul larg", a declarat George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis.

Cu această ocazie, cele trei actriţe vor primi câte o stea de aur din partea Casei de Bijuterii Sabion, bijutierul oficial al evenimentului, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

* Florina Cercel
s-a născut pe 28 ianuarie 1943 la Piatra Neamţ şi a absolvit în 1964 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti.

Actriţa are o bogată activitate în teatru, film, teatru TV şi radio. A jucat peste 100 de roluri în peste 50 de ani de carieră, cele mai multe pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. În prezent poate fi văzută la Teatrul Metropolis, în spectacolul "Gaiţele" de Alexandru Kiriţescu, regia Dan Tudor.

* Adela Mărculescu s-a născut pe 21 decembrie 1938 şi a absolvit în 1959 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti, clasa prof. Alexandru Finţi. Şi-a început cariera pedagogică la I.A.T.C în 1963 la catedra de dans a Verei Proca, apoi la tehnica vorbirii, catedra Sandinei Stan.

Din 1992, este conferenţiar la Universitatea "Hyperion".

În film a debutat în 1965 în "Serbările galante" în regia lui Rene Clair, o coproducţie româno-franceză. Este cetăţean de onoare al oraşelor Bucureşti şi Aiud. În 2004 a fost decorată cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer, Categoria D - ''Arta Spectacolului", "în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului". La Teatrul Metropolis joacă în spectacolele "Spitalul comunal" de Hristo Boicev, regia Felix Alexa, şi "Tartuffe" de Moliere, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză.

* Rodica Popescu-Bitănescu
s-a născut în 5 august 1938, la Răsuceni, judeţul interbelic Vlaşca, şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" Bucureşti în 1960. Este prezentă pe scena Teatrului Naţional Bucureşti încă din 1966, jucând sub îndrumarea regizorilor Horea Popescu, Ion Finteşteanu, David Esrig, Ion Cojar, Andrei Şerban.

Începând din 2000 îşi regizează propriile comedii: "Cinci femei de tranziţie", "Încă-i bine", "Viaţa de cimitir" - toate jucate cu mare succes la public pe scena Naţionalului bucureştean.

În film, Rodica Popescu-Bitănescu a debutat în 1975 în "Comedia fantastică", în regia lui Ion Popescu-Gopo. În 2002 a fost decorată cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler "pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universală".

La Teatrul Metropolis poate fi văzută în spectacolul "Gaiţele", de Al. Kiriţescu, în regia lui Dan Tudor.


Citeste mai multe despre   [P] ​Accepta provocarea unui business fara hartii! E mai simplu decat crezi               

Activitatile noastre zilnice sunt din ce in ce mai orientate catre mediul electronic si online. Traim intr-un ritm care ne-a impus sa adoptam solutii eficiente si sigure pentru a plati facturi si taxe, a face cumparaturi, a verifica soldurile bancare, etc. Este o practica pe care am ales-o din dorinta de a simplifica lucrurile si pe care multi dintre noi ne dorim sa o regasim si in viata profesionala, unde cautam solutii pentru a depasi constrangerile de timp si spatiu atunci cand trebuie sa obtinem  o aprobare, sa  semnam rapid un contract sau sa accesam un document de la distanta.
470 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version