Antologia EUROPE ON STAGE, editata de Institutul Italian cu contributia membrilor EUNIC, Asociatia europeana a institutelor culturale cuprinde 27 de dramaturgi intre care figureaza si romanul Stefan Peca. Lansarea antologiei are loc joi, 6 decembrie, in cadrul primei manifestari publice a EUNIC Budapesta, informeaza ICR.

Ştefan Peca este autorul piesei Jazz, tradusa in limbile maghiara si italiana. Stefan Peca a fost invitat de ICR Budapesta, membra EUNIC, sa participe la lansare, cat si la un dialog intre tinerii autori europeni ca Andrea Maria Brunetti - Italia, Vinnai Andras - Ungaria, Gerhild Steinbuch - Austria, Jose Maria Vieria Mendes - Portugalia, Peter Getting – Slovacia s.a.

Stefan Peca (n.1982), scrie prima piesa de teatru pentru marionete la 10 ani, dar cariera de scriitor o incepe in 1998. Mai multe piese ale sale ca Punami, Showdown sau Andreea/Andreea sunt montate la teatre ca Studioul Casandra sau Teatrul Luni, iar la LiterNet apare in 2002 volumul Dric I- Pop&StrAnge. Fondator al trupei BLA si a formatiei Peca, este considerat un autor neconventional, capabil sa suscite controverse.