Pe 14 octombrie 2015, la Elite Art Gallery are loc deschiderea oficială a expoziției personale a lui Ilie Boca, ”Palimpsestes”, celebratã de un recital de violoncel și vioară a grupului Duo ViolinCello, începând cu ora 18:30. În deschidere va vorbi Alexandra Titu, profesor universitar doctorand la Universitatea de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara, cercetător la Institutul de Istoria Artei a Academiei Române și critic de artă.

Vernisaj expozitie Ilie BocaFoto: Elite Art Gallery

'Fiind un obișnuit al galeriei, participant al taberei de creație ”Pictori de azi la Balcic”, Ilie Boca nu se mulțumește în schimb sã ne obișnuiascã cu același tip de lucrãri. Demn de notorietatea câștigatã, continuã sã experimenteze, sã ne surprindã și sã pregãteascã galeriei Elite Art opere fascinante pentru publicul select pe care îl regãsește de fiecare datã aici', se arata in comunicatul galeriei remis Hotnews.ro.

Pictor de o inepuizabilă forțã creatoare, neobosit, Ilie Boca este unul dintre acei artiști români care au reușit sã marcheze semnificativ traseul picturii noastre contemporane. Pendulând, de-a lungul vieții, între pictura figurativã și cea abstractã, Ilie Boca s-a dovedit atât un reprezentant de seamã al peisajului, cât și un fin interpret al lucrurilor nevãzute, imperceptibile, paralele realitãții imediate, lucruri pe care a încercat, mereu, sã le aducã pe pânzã. Așa se întâmplã în seria Palimpsestelor, demers cu care artistul se prezintã și astãzi, prin expoziția de la Elite Art Gallery, în fața publicului.

'În seria de fațã (ca, de altfel, și într-o mare parte dintre peisajele sale), deși liric, Ilie Boca dovedește, în același timp, o deosebitã putere narativã. Lucrãrile lui povestesc, în registre suprapuse cu atenție, despre situații și personaje posibile. Despre o altã ambianțã fizicã. Despre un teritoriu nou, în care datele concretului se schimbã, se reconfigureazã, se reașeazã cuminți într-o nouã ordine, într-un spațiu eminamente cultural, dinamic și inepuizabil. Fãrã sã fie epic, fãrã sã fie - sub nicio formã - descriptiv ori profund iconic, Ilie Boca reușește sã balanseze accesibilul și cripticul, astfel încât pictura lui sã fie o invitație la contemplare și nu o barierã. Ilie Boca nu-și propune, am putea spune, doar sã (re)prezinte viziunea lui asupra acestei realitãți proprii, ci sã ne invite în ea, sã ne introducã, sã ne ofere cheile prin care am putea-o vedea, prin care am putea-o înțelege și, de ce nu, prin care am putea-o asimila.

Vă invităm, așadar, negreșit, sã luam parte la o expoziție fundamentalã atât pentru un artist consacrat cât și pentru cei care doresc sã înregistreze momentele importante ale artei contemporane românești, ”Palimpsestes” fãcând parte dintre ele', se mai arata in comunicat.

Elite Art Gallery încurajează și susține atât evoluția artiștilor români cât și schimbãrile de viziune prin care aceștia trec, oferindu-le suport în a și le expune prin programe specifice fiecãruia. Activitatea expoziționalã a galeriei are în portofoliu numeroase proiecte de artã vizualã, expoziții itinerante, tabere și programe de mecenat.

Expoziția va fi deschisã publicului în intervalul 6 octombrie – 29 octombrie 2015, în fiecare zi de luni pânã vineri în intervalul orar 11:00 – 19:00, iar sâmbãta în intervalul 11:00 – 17:00, pe strada Academiei, nr.15, Sector 1, București.