"Mate-Realitatea" - expozitie semnata Ana Dinescu la ICR

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 7 octombrie 2015, 14:47 Actualitate | Cultură

Ana Dinescu "Mate-Realitate"
Foto: ICR
Luni, 12 octombrie 2015, de la ora 18:00, la Institutului Cultural Roman (Aleea Alexandru nr. 38, Bucuresti), va avea loc vernisajul expozitiei de pictura „Mate-Realitatea“ a artistei plastice Ana Dinescu. In deschiderea evenimentului, actrita Doina Ghitescu va sustine un performance. Curatorul expozitiei, criticul de arta Ilie Rosianu, va vorbi despre parcursul estetic al artistei si despre mizele lucrarilor, descrise de autoare drept „o organigrama a sufletului prin materie sau mate-realitate“.

„O organigrama a sufletului prin materie este o incercare ca fiecare culoare (materia) sa-si gaseasca rostul aproape matematic pe o grila imaginara, intr-o organizare spontana, incercand sa releve spiritul. Merg pe o constructie in care culorile se genereaza una din alta in mod firesc. O incercare de a sintetiza spiritul sau sufletul naturii intr-o forma organizata de texturi. Forma explodeaza si ramane doar labirintul de culori care sparge conturul si formeaza texturi imaginare. Tablourile mele sunt ca un nucleu de natura (si natura umana) contorsionata. Intotdeauna am dorit sa unific forma pura matematica si conceptul realului observabil, abstractul cu concretul,  partitionarea pe forme si linii cu absolutul culorilor libere, desenul suprapus pe culoare. (…)  vrand sa redau miscarea intricata a sufletului, sau macar o harta, o organigrama a lui, am descoperit, paradoxal, dansul organizat al materiei, ce-l contine si-l poarta –  de aceea o organigrama a sufletului prin materie.“ – Ana Dinescu

Ana Dinescu a absolvit In 2007 Universitatea Nationala de Arte Plastice „N. Grigorescu“ din Bucuresti si a studiat, in paralel, in atelierul artistului Andrei Chintila. Are in palmares 13 expozitii, majoritatea personale, in tara si in strainatate. Dupa absolvire a urmat studii de pictura si arte digitale la Berlin si la Londra, revenind in Romania, in 2010.
 
Expozitia va putea fi vizitata in perioada 12 – 18 octombrie 2015.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

249 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri